Bodø-studenter oppgitte

Må møte til to-ukers seminar tre måneder etter at de flyttet fra byen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i sommer skrev Journalisten om konfliktene ved Universitetet i Nordland (tidligere Høgskolen i Bodø). Misfornøyde studenter ved journalistutdanningen utsatte studieledelsen for faglig kritikk som blant annet gikk på at rammene som ble tilbudt studentene er usikre og uklare. Førstelektor Fritz Breivik i journalistikk reagerte den gang med forundring over klagene.

Krever lemping

Nå er journaliststudenter på andreåret oppgitt over at de er innkalt til et obligatorisk to-ukers-seminar – tre måneder etter at de flyttet fra nordlandsbyen.

Leder Lars Joakim Skarvøy i NJs studentlag sier at han har fått mange reaksjoner fra de 50 studentene som blir berørt. Studentene er oppgitte over at de må finne dyre boløsninger for å møte til seminaret.

Han forstår behovet for seminaret, som skal forberede studentene på en praksisperiode ute i redaksjoner, men han mener skoleledelsen burde lyttet til innspill studentlaget ga i våres. Da ble det foreslått at seminaret burde vært gjennomført før sommeren – og før studentene flyttet fra byen.

Studentlaget krever nå at universitetet lemper på kravene til seminaret.

– Dette skaper store utfordringer for studentene. Ledelsen må la deler av seminaret være frivillig av hensyn til det praktiske, sier han.

– Få reaksjoner

Fritz Breivik er førstelektor og leder for senter for journalistikk ved Universitetet i Nordland. Han sier han kun har mottatt et par reaksjoner blant de 50 studentene som må gjennom seminaret.

– Vi disponerer ingen hybler, men siden jeg ikke har hørt noe mer regner jeg med at studentene har klart å ordne seg.

Breivik sier det obligatoriske seminaret forbereder studentene på praksisperioden fram mot jul. Han sier at universitetet ikke kan lempe på reglene nå i høst, og at alle studenter må møte som planlagt.

Endringer neste år

Samtidig varsler han at det samme seminaret neste år kan bli flyttet fram til vårsemesteret.

– Vi vurderer å legge det før sommeren neste år. Men vi vet ikke om vi vil gjennomføre det etter eksamensperioden eller tidligere i vårsemesteret. Samtidig må vi gå i dialog med praksisredaksjonene om praksisperiodens varighet for å se om vi kan utvide den med et par uker.

Førstelektoren understreker samtidig at universitetet må se nærmere på dette med hensyn til at det er et regnestykke av studiepoeng som må gå opp.

– Dette er komplisert. Vi er nødt til å forholde oss til en gjensidig forpliktende utdanningsplan mellom universitetet og studentene, og den kan vi ikke endre på uten at det gjøres et grundig forarbeid.

Powered by Labrador CMS