Helje Solberg. Foto: Birgit Dannenberg.
– Dette er udramatisk
VG-teamet fikk bot på 600 kroner og fikk fortsette å jobbe.
I går ble VGs nyhetssjef Kjersti Sortland og fotograf Thomas Nilsson bøtelagt da de ville ta bilder av eiendommen hvor Chelsea Clinton snart skal gifte seg.
Nyhetsredaktør Helje Solberg forklarer at mens Kjersti Sortland var på vei til politiet som holdt vakt utenfor eiendommen, fotograferte Thomas Nilsson porten og det strenge vaktholdet. Dette likte ikke politiet og teamet fikk beskjed om at de ville få en bot. Bøtene må de personlig møte opp for å betale i rettsbygningen i Rhineback 12. august. Boten skal være i størrelsesorden 100 dollar.
– Hele opptrinnet tok vel 20 minutter. Etterpå fikk de to fortsette med sitt arbeid. Vi kommer til å publisere en sak om det strenge vaktholdet en av de nærmeste dagene. Men vi har ikke bilder av politiet foran porten. De fikk vi beskjed om å slette, noe vi aksepterte, forteller Solberg.
Strengt
– Vi opplever dette som svært udramatisk. Vi fikk beskjed fra politiet at dette er å anse som en mindre forseelse enn en trafikkbot Det ble antydet at boten vil være i størrelsesorden 100 dollar, sier Solberg.
Leder Elin Floberghagen hadde nettopp lest oppslagene om at de to var arrestert da Journalisten tar kontakt.
– Dette er helt sikkert en misforståelse basert på at de ikke vet hvor strengt det faktisk er. Det er veldig strenge regler å ikke kunne ta bilder av en port og et vakthold, sier hun.
Solberg opplever reaksjonen til politiet som underlig. Hun viser til at teamet fra VG aldri var inne på eiendommen.
– Dette er en overreaksjon fra politiets side. Vi var aldri inne på eiendommen, og vi har ikke passert et eneste adgang-forbudt skilt. Jeg kan vanskelig se hva som er galt med å ta bilder av en port. Vi ante ikke at dette var ulovlig. Men episoden er en god illustrasjon på det enormt strenge vaktholdet rundt eiendommen.
I retten
De to utsendte må personlig møte i retten den 12. august for å betale boten på rundt 100 dollar. Solberg forklarer at hun ikke kan sende for eksempel Anders Giæver for å gjøre dette, men understreker at de to likevel befinner seg i USA på dette tidspunktet.
– Men nå vet de hva de skal gjøre den dagen, sier Solberg.
Nyhetsredaktøren legger til at VGs team fikk opplyst av politiet at de ikke var de eneste som ble bøtelagt for å ha fotografert vaktholdet den dagen.