Skjermdump fra Oppland Arbeiderblads nettsider.
Skjermdump fra Oppland Arbeiderblads nettsider.

Hver fjerde skal vekk på Gjøvik

Mediehuset Oppland Arbeiderblad leverte i fjor 53 millioner kroner til A-pressen. Nå får de ansatte beskjed om at 20 stillinger skal vekk.

Publisert Sist oppdatert

Klokka 13.30 i dag startet et allmøte i Oppland Arbeiderblad på Gjøvik, der de ansatte vil få beskjed om at antall ansatte skal ned fra 79 til 59, et stillingskutt på hele 25 prosent. De tillitsvalgte i avishuset ble orientert om saken tirsdag, og reaksjonene er meget sterke.

– Dette er både sjokkerende og provoserende, sier klubbleder Helge Rønning Birkelund.

Leverte millioner

Han viser til at Mediehuset Oppland Arbeiderblad leverte tilsammen 53 millioner kroner i overskudd og egenkapital til A-pressen i fjor.

5,7 millioner kroner ble tatt fra TV Innlandet, som er besluttet solgt, ni millioner kroner ble tatt fra avisen Hadeland, 36 millioner kroner fra OA og resten fra Opplandsdistribusjon, tilsammen 53 millioner kroner.

– Og både vi og Hadeland leverer fortsatt. Hadeland holder så vidt jeg vet budsjett, og vi i OA driver fortsatt med overskudd, sier klubblederen.

Opprørt

Han sier at stemningen er meget opprørt i avishuset. Foreløpig vet de ingenting om tidshorisont eller hvordan eventuell nedbemanning skal skje.

Begrunnelsen for innsparingene skal overfor de tillitsvalgte ha vært at det er svikt både i opplag og annonser og at kostnadene derfor må ned.

Journalisten har ikke lykkes i å få kontakt med sjefredaktør Jens Olai Jenssen.

Powered by Labrador CMS