ABC Nyheter-redaksjonen fotografert sommeren 2021. I disse dager jobber store deler av redaksjonen på hjemmekontor.
ABC Nyheter-redaksjonen fotografert sommeren 2021. I disse dager jobber store deler av redaksjonen på hjemmekontor.

ABC Nyheter starter året med trafikkrekord

Ett år etter forrige rekord.

Publisert

2020 var et tøft år for ABC Nyheter. En kraftig nedbemanning reduserte redaksjonen med 13 årsverk. Ambisjonen til den gjenværende redaksjonen, som nå besto av fem vaktsjefer/journalister og én redaktør, var å holde på flest mulig lesere. Men de klarte mer enn det.

I januar 2021 kunne nettstedet fortelle at de hadde satt ny trafikkrekord. Nå, nøyaktig ett år senere, er rekorden slått.

– Vi valgte tidlig å fokusere på nyheter, et fokus vi ytterligere styrket fra starten av 2021. Dette har gitt oss rom til å produsere mer, og til og med være med på å sette dagsorden, sier David Stenerud, redaktør i ABC Nyheter, i en pressemelding.

David Stenerud, redaktør i ABC Nyheter.
David Stenerud, redaktør i ABC Nyheter.

I januar 2021 leverte nyhetsnettstedet 55,2 millioner sidevisninger. Og hadde et dagsgjennomsnitt på 1,78 millioner. I år er rekorden slått med en drøy million. Totalt 56,4 millioner sidevisninger, og 1,81 millioner visninger i snitt pr dag.

I januar 2020, altså samme periode før nedbemanningen, var snittet rett i overkant av 1,1 millioner daglige sidevisninger.

I fjor høst kunne ABC Nyheter igjen ansatte. Nå består redaksjonen av syv medarbeidere.

– Dyktige journalister og vaktsjefer er nøkkelen til det vi må kunne kalle en suksess etter en større nedbemanning. En ekstra medarbeider har også gjort stor forskjell, og satt oss i stand til i mye større grad å holde nyhetstrykket oppe gjennom døgnet. Vi har ambisjoner om fortsatt vekst, sier Stenerud.

Powered by Labrador CMS