Telenor ruller Startsiden ut i verden

Starter med Infosarok og Hirsarok i Ungarn.

Publisert Sist oppdatert

Telenor og ABC Startsiden vurderer nå muligheten til å rulle ut tjenester ikke ulike sin egen portal og ABC Nyheter.

Mer?

Nesten et halvt år etter at ABC sammen med det Telenor-eide mobilselskapet Pannon lanserte nettportalen Infosarok (informasjonshjørnet) og Hirsarok (nyhetshjørnet) i Ungarn, synes det som om det kan bli mer ABC ute i verden.

De to nettsidene som ble lansert av Pannon i juni er nær sagt identiske med ABC i Norge, men ABC er ikke selv inne på eiersiden. Det nettselskapet så langt har gjort, er å bidra med kunnskap, teknologi og infrastruktur. I tillegg sitter administrerende direktør Espen Udland i styret i Ungarn. Kanskje kommer ABC inn på eiersiden etter hvert også.

– Vi har diskutert flere mulige løsninger, men så langt er det ikke konkludert med noe, sier Udland til Journalisten.

Pannon, som eier hele nettsatsingen, er ifølge Udland Ungarns nest største mobiloperatør målt i andel av markedet.

Eksport

Telenor er til stede med mobiltjenester i flere land, og det er ingen tvil om at ABC-konseptet vil bli prøvd ut i flere av disse markedene dersom Ungarn viser seg å fungere så godt som Udland og Telenor ønsker.

Etter det Journalisten kjenner til, er det ikke aktuelt å satse i Danmark eller Sverige. Trolig vil nettsatsingen heller bli bygd rundt Telenors selskaper i Malaysia og Bangladesh. Det kan også tenkes at Ukraina, Serbia eller Montenegro blir neste ut. Ifølge Udland er en viktig faktor for å lykkes en samarbeidspartner på linje med Pannon i Ungarn.

– Vi har hatt en grei suksess i Norge og ser at det må være mulig å eksportere det vi har fått til i andre markeder. Vi mener det å jobbe sammen med et telekommunikasjonsselskap er en god måte å få distribuert tjenester og innhold ut i lokale markeder.

Udland ønsker ikke å vurdere hvor og når neste satsing i utlandet vil komme. Han forklarer at det viktigste først er å etablere den ungarske satsingen og trekke erfaringer ut av den før noe nye steder kommer.