Mediefolk:

Skal gi Schibsted flerkulturell kompetanse: Fra venstre: Lara Rashid, Osama Shaheen, Chamanpreet Kaur og Gayatri Jeevaharan.

– Et viktig fellestrekk er at alle virkelig brenner for å bringe det flerkulturelle inn i våre redaksjoner

Lara, Osama, Chamanpreet og Gayatri er Schibsteds nye traineer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I vinter ble det kjent at Schibsteds mediehus oppretter et felles traineeprogram for å tiltrekke seg talenter med flerkulturell kompetanse. I en pressemelding forteller Schibsted at de mottok mer enn 70 søkere. Av disse ble fire plukket ut.

Bergens Tidende har allerede gjennomførte et lignende initiativ, og Schibsted har også hentet inspirasjon fra NRKs mangfoldsprogram FleRe.

Andreas Arnseth, HR-leder i VG, har fått i oppgave å koordinerer traineeprogrammet på tvers av VG, Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende.

– Vi fikk inn mange sterke søknader. Utvelgelsesprosessen var ikke enkel, men vi føler oss trygge på at vi har tatt riktig valg. Kandidatene har ulik bakgrunn, men et viktig fellestrekk er at alle virkelig brenner for å bringe det flerkulturelle inn i våre redaksjoner. De har selv opplevd at mediene ikke alltid speiler deres interesser på en god nok måte, sier Arnseth i pressemeldingen.

Mediehusene skal ha hver sin trainee i ett år fra 1. august. For å få en bred innsikt i journalistyrket, skal de jobbe i ulike deler av redaksjonen i løpet av året.

– Målet vårt er at de etter endt traineeperiode har tilegnet seg så mye kunnskap at de kan ansettes, dersom de ønsker å fortsette hos oss, sier Arnseth.

Dette er Schibsteds nye traineer:

VG - Lara Rashid (26):

Lara Rashid er født i Kurdistan, men har vokst opp på Nesodden. Hun har studert Peace and Conflict i India og tatt en bachelorgrad i International Relations i London. Hun har blant annet erfaring som UD-praktikant ved den norske ambassaden i Sarajevo. I fjor høst startet hun på en bachelorgrad i journalistikk i Oslo.

– Jeg var så heldig å få jobb som sommervikar i VG i år, så jeg har allerede jobbet i redaksjonen i et par måneder. Jeg opplever at navnet mitt vekker tillit hos kilder med flerkulturell bakgrunn, og tror jeg kan se saker fra et annet perspektiv basert på min bakgrunn og erfaring fra studier og jobb i utlandet. Jeg er glad for at Schibsted ser et behov for økt mangfold. Å få jobbe i VG er et stort privilegium. Redaksjonen føles som en familie, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på året som trainee, sier Rashid.

Bergens Tidende - Osama Shaheen (30):

Osama er opprinnelig fra Palestina, men har vokst opp i Syria. Han kom til Norge som flyktning for fem år siden. Etter at han fant ut at hans utdannelse som kjevekirurg ikke kunne brukes i Norge, bestemte han seg for å gå en ny vei. De siste årene har han studert kjønnsstudier, og er nå i gang med en mastergrad i samfunnsarbeid. Samtidig har han startet landets første tidsskrift for arabisktalende, DER.

– DER ble skapt fordi vi så et stort behov å oppdatere de mer enn 140.000 arabisktalende i Norge på hva som skjer innenfor politikk og i samfunnsdebatten. Tidsskriftet gis ut på både arabisk og norsk, fordi vi tenker på integrering som en toveisprosess. Det er veldig viktig å få inn flerkulturelle i journalistikken, og jeg gleder meg til å bidra med noen nye perspektiver inn i redaksjonen i Bergens Tidende. Jeg er utrolig glad for at jeg får jobbe i den største avisen i Bergen, og gleder meg masse til å komme i gang, sier Shaheen.

Aftenposten - Chamanpreet Kaur (25):

Chamanpreet Kaur er oppvokst i Oslo, med foreldre fra India. Hun har en bachelor i sosiologi, og en master i Digital Society. Hun har blant annet jobbet som kommunikasjonstrainee i Queen Sonja International Music Competition. Som 17-åring var hun med på å starte MiljøSikh, en miljøorganisasjon for sikher i Norge, hvor målet var å opplyse og engasjere til økt bevissthet rundt miljøvennlige valg i hverdagen.

– Jeg synes det er kult at Schibsted setter fokus på å få inn journalister med minoritetsbakgrunn, og forhåpentligvis kan jeg med min flerkulturelle bakgrunn bidra med nye tanker og ideer. Samtidig ser jeg på dette som en fantastisk mulighet til å lære av noen av de beste journalistene i Norge. Jeg er selv en flittig leser av Aftenposten, og tror det blir en helt fantastisk opplevelse å få være en del av redaksjonen i et helt år. Det føles stort, sier Kaur.

Stavanger Aftenblad - Gayatri Jeevaharan (28):

Gayatri Jeevaharan er oppvokst i Stavanger, med foreldre fra Sri Lanka. Hun har bodd i Bergen de siste åtte årene, hvor hun har studert rettsvitenskap og journalistikk. De siste to årene har hun jobbet som reporter i utenriksavdelingen til TV 2.

– Traineeprogrammet er et supert initiativ fra Schibsted. Journalistikk er et uvanlig yrkesvalg blant tamiler, og som journaliststudent har jeg blitt enda mer bevisst på at folk med flerkulturell bakgrunn er underrepresentert i mediene. I fremtiden håper jeg at vi vil se et større mangfold i mediebransjen, både når det gjelder kjønn, alder, etnisitet, sosial bakgrunn og ulike funksjonsnedsettelser. Jeg har de siste årene jobbet med TV, og ser frem til å prøve meg i avis. Jeg håper at flere med minoritetsbakgrunn vil vurdere journalistikk og andre kreative yrker hvis de ser mer mangfold i mediene, sier Jeevaharan.

Powered by Labrador CMS