Mette Bugge og fotograf Martin Slottemo Slyngstad. Foto: Aftenposten

Uten vann og rom

Flere journalister møter uferdige hotell i Sotsji. - Det er mange gode historier, sier TV 2s sportsredaktør.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

”- Beklager, men OL-hotellet dere skal bo på er ikke ferdig bygget.

- Nei vel?

- Men dere skal bo på et annet i mellomtiden.

Så var det buss og deretter opp i fjellet med gondol og leting etter bosted rundt midnatt russisk tid.»

Dette skriver Aftenpostens sportsveteran Mette Bugge på Facebooksiden «Bak forsiden». Hun og fotograf Martin Slottemo Slyngstad er langt fra alene.

Washington Post har tatt for seg twittermeldinger fra flere journalister som forteller om manglende vann i springen.

Eller at hotellrommet ikke har dørhåndtak.

Jobb, ikke charterferie

– Det er ingenting her som hindrer oss i å gjøre jobben vår. Men dette er en byggeplass som ikke har rukket å bli ferdig i tide. Noe det også bærer preg av. Det er først og fremst gode historier å fortelle rundt leirbålet og ingen grunn til å være bekymret for oss eller at vi ikke skal kunne gjøre jobben vår, sier sportsredaktør Vegard Jansen-Hagen i TV 2.

I skrivende stund har tv-selskapet nesten alle sine 140 medarbeidere på plass i den russiske byen.

Sportsredaktøren forteller om et tjukt lag med støv på hotellet, som man vanligvis ville klaget på om det var charterferie.

– Men vi er på jobb og da fungerer innkvarteringen, sier han.

Selv har han booket hotellrom med oppholdsrom. Dette rommet er på 30 kvadratmeter og var tenkt å benyttes til redaksjonsmøter. Møblene, to lysegrønne saccosekker, setter en stopper for de planene.

Frustrasjon

Sportssjef Øyvind Brenne i VG skal på det meste ha 14 medarbeidere i Russland for å dekke OL. Tidligere i uken fikk han mail om at hotellet de booket for snart ett år siden ikke ble ferdig i tide. Dermed blir medarbeiderne hans overflyttet til et annet hotell.

– Det skaper frustrasjon og usikkerhet, sier han. Nett skal fungere, i hvert fall i mediesonen, men det kan være at russiske simkort må kjøpes inn.

Også Mette Bugges sjef, Bertil Valderhaug, har mottatt mail om at hotellet ikke er klart. Han koordinerer dekningen av lekene for Schibsted Norge, utenom VG, og Polaris Media. I alt skal 14 medarbeidere dekke OL for regionavisene samt flere lokalaviser.

– Arrangørene har ikke akkurat oppdrift over kulen når verdenspressen kommer og ting ikke er på stell. De er kommet skjevt ut, sier han.

Det var på vårparten i fjor at hotell ble booket. Siden har det ifølge Valderhaug vært mye surr. Blant annet er det kommet regninger på ting det allerede er betalt for. Sportsredaktøren har vært med i planleggingsarbeid før OL siden Lillehammer, men aldri har han opplevd så mye surr.

Uklar situasjon

 NTB skal ha seks medarbeidere i Sotsji. Sportssjef Espen Hartvig forteller at det er litt uklart hvordan situasjonen er for nyhetsbyråets folk. En av medarbeiderne er allerede på plass i OL-byen og organiserer seg nå fra pressesenteret. Svenske kolleger som skal bo på samme hotell har fått beskjed om at dette ikke er klart. Den beskjeden har NTB så langt ikke mottatt.

– Det blir å krysse fingerne og håpe og regne med at det ordner seg. Vi har fått tilbakemeldinger på at mye gjenstår og må nok belage oss på å bo på andre hotell enn det vi har bestilt.

Ikke vippe av pinnen

Tilbake i TV 2 forteller sportsredaktør Vegard Jansen-Hagen at nettet er en utfordring. Det kommer og går. Ganske ugreit for journalister som forventer stabil bruk av et essensielt verktøy.

– Det er mange gode historier å fortelle. Vi møtes hver kveld og samler opp beste slik at vi får oss en god latter. Men vi har ikke lov til å la oss vippe av pinnen.


Powered by Labrador CMS