Kristoffer Rønneberg, Gina Grieg Riisnæs og Rakel Haugen Strand skal dekke henholdsvis Asia, Øst-Europa og Brussel for Aftenposten.
Foto: Privat og Aftenposten
Dette er Aftenpostens nye korrespondenter
Prøver ut ny tilnærming til korrespondentoppdraget.
Aftenposten har en ny tilnærming til korrespondentoppdraget og vil nå teste å sende korrespondenter til områder som er særlig aktuelle i nyhetsbildet, skriver mediehuset i en pressemelding.
– Vi ønsker å kombinere permanente korrespondenter med reportere som får kortere korrespondentoppdrag på ulike steder i verden. Det vil gi oss økt fleksibilitet og sørger for at vår dekning av de største sakene og utviklingstrekkene internasjonalt styrkes, sier nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen.
– Det vil også senke terskelen for å reise ut. På den måten vil det også bidra til at flere reportere kan få denne erfaringen fra felt, fortsetter hun.
De to korrespondentene som nå skal jobbe på denne måten, er Kristoffer Rønneberg (44) og Gina Grieg Riisnæs (25), som skal dekke henholdsvis Asia og Øst-Europa.
– Kristoffer kombinerer helt unik kunnskap om mange land i Asia med solid journalistisk erfaring. Han har et godt språk og han utmerker seg med nye fortellerteknikker, sier Strøm-Gundersen.
Rønneberg har tidligere vært Aftenpostens korrespondent i Kina og USA, og han har i flere perioder jobbet med mediehusets lydsatsing, blant annet som programleder i Aftenpostens podkast Forklart og i podkastserien «Jeg var der».
– Jeg gleder meg enormt til å komme meg ut i felt igjen i et område jeg har vært opptatt av mesteparten av livet, sier Rønneberg.
Grieg Riisnæs har den siste tiden dekket krigen i Ukraina for Aftenposten.
– Gina har levert mange sterke reportasjer til Aftenpostens lesere, både i lyd, bilder og tekst. De siste ukene har hun reist inn og ut av Ukraina og rapportert fra krigen. Med base i Øst-Europa vil hun være godt posisjonert til å gjøre det, og til å skrive om andre land i regionen, sier nyhetsredaktøren.
Grieg Riisnæs har bodd i Russland og snakker noe russisk.
– Dagens situasjon i Øst-Europa må vi helt tilbake til andre verdenskrig for å se maken til. Millioner av mennesker er drevet på flukt fra Ukraina. Hva vil skje med dem videre? Hvordan vil flyktningstrømmene påvirke landene rundt? Og hvordan vil krigen i Ukraina utvikle seg videre nå som Russland planlegger ny offensiv i øst? Jeg ser på det som et enormt privilegium å skulle få dekke disse problemstillingene for Aftenposten de neste månedene ved å komme tett på mennesker og være der det skjer, sier Grieg Riisnæs.
Aftenposten har også ansatt en ny korrespondent i Brussel. Rakel Haugen Strand (28) blir avisens nye Europa-korrespondent. Hun etterfølger Eirin Hurum.
– Rakel har utmerket seg med analyserende nyhetsjournalistikk som gir leserne våre innsikt og forståelse i komplekse problemstillinger. Hun er en skarp journalist, sier Strøm-Gundersen
Haugen Strand er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Hun har nå jobbet ett år i Aftenposten/E24-samarbeidet.
– Jeg er veldig spent og utrolig takknemlig for å få prøve meg som korrespondent. Europa og EU har en svært viktig rolle i tiden fremover, blant annet med krigen i Ukraina, klimakrise og energikrise. Jeg kjenner derfor på et stort ansvar for å fortsette det gode arbeidet Aftenposten gjør med å levere kvalitetsjournalistikk fra Europa. Men ikke minst blir dette utrolig gøy!
Hun begynner i stillingen til sommeren.