Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko har nektet å stenge ned landet og har omtalt bekymringer rundt smittespredningen som en «massepsykose».
Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko har nektet å stenge ned landet og har omtalt bekymringer rundt smittespredningen som en «massepsykose».

Russiske journalister fratatt akkreditering etter kritiske koronareportasjer i Hviterussland

Anklages for å spre falsk informasjon.

Publisert Sist oppdatert

Det hviterussiske utenriksdepartementet har fratatt to russiske journalister akkrediteringen etter kritiske reportasjer om utbruddet av koronaviruset i landet.

Utenriksdepartementet har ikke oppgitt noen grunn for at journalistene er blitt fratatt tillatelsen til å drive med journalistikk i landet.

Journalisten Aleksei Krukjinin og kameramannen Sergej Panasjuk jobber for den russiske statlige tv-kanalen Channel One. Kanalen kaller avgjørelsen grunnløs.

Tidligere denne uken sendte Channel One flere kritiske reportasjer om det voksende utbruddet av koronavirus i Hviterussland.

I reportasjene blir det blant annet hevdet at folk som dør av covid-19, blir gitt andre dødsårsaker. Hviterussisk tv svarte med en 18 minutter lang sak hvor de anklager russiske journalister for å spre falsk informasjon om utbruddet i landet.

Hviterussland er ett av få land som ikke har stengt grenser og næringsliv, og de avholder fortsatt store arrangementer trass i gjentatte advarsler fra Verdens helseorganisasjon (WHO).

President Aleksandr Lukasjenko har nektet å stenge ned landet og har omtalt bekymringer rundt smittespredningen som en «massepsykose».

Så langt har Hviterussland 19.255 bekreftede smittetilfeller, og 112 er døde.

Powered by Labrador CMS