Hver torsdag møtes NRK Skate for å rulle sammen. Bak fra venstre: Christian Lura (gjest fra NRK Hordaland), Syver Gustavo Svensrud i NRK Nyheter, Patrick Da Silva Sæther i NRK Dokumentar og Samfunn, og Vilde Bratland Erikstad og Alexander Vollevik Larsen i Innafor-redaksjonen. Foran: Halvard Jakobsen i NRK Super og Kent-Amar Eriksen i NRK kultur. Alle foto: Kristine Lindebø
Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.
– Å-hå-hååå! Jævlig bra!
Annonse
Kent-Amar Eriksen dunker brettet sitt gjentatte ganger i betongen, i det Vilde Bratland Erikstad har snudd 180 grader i skaterampa. Dunkinga er skaternes egen «applaus» for å heie hverandre fram. Vilde tar imot komplimentet med et stort glis – dette har hun øvd på ei stund.
De to NRK-kollegaene er blant mange fra NRK Marienlyst som møtes torsdager i Oslo Skatehall, for å rulle sammen på bjørkefinér og betong.
Journalister, klippere, grafikere, programledere, fotografer, skuespillere, teknikere, alle er velkomne i skateklubben NRK Skate, også alle nivåer – fra dem som har skata i over 30 år til dem som aldri har stått på et brett før.
Vilde var en av sistnevnte, da hun ble med i fjor høst.
– Jeg føler ofte at de andre er så veldig mye bedre enn meg. Men jeg tør ikke. Det er det det går i.
Det har vært en bratt læringskurve. Man tror jo at man skal dø først, men så går det jo greit
Alexander Vollevik Larsen
–Livsfarlig
Likevel kommer Innafor-programlederen tilbake gang etter gang for å rulle sammen med kollegaene. Når andre har dratt hjem for dagen hender det hun og Innafor-klipper Alexander Vollevik Larsen sniker seg til å skate litt i gangene på Marienlyst også.
– Det har vært en bratt læringskurve. Man tror jo at man skal dø først, men så går det jo greit, sier Alexander.
Det var for snart ett år siden at NRK kultur-journalist Kent-Amar Eriksen (35) starta NRK Skate sammen med NRK Supers Halvard Jakobsen (40). Skateklubben ble da formelt et av bedriftsidrettslagene på Marienlyst.
Ingen av dem hadde skata før.
– Vi var de som ikke fikk lov til å skate da vi var små. Så vi ble enige om å ta det igjen, sier Kent-Amar.
– Så barndomsdrømmen gikk endelig i oppfyllelse. Nå har vi råd til å bruke penger på det selv, og vi kan gå i så «baggy» jeans vi vil, fortsetter han.
På ett år har de mer enn funnet balansen, tør mer og mer og mestrer mer og mer. I dag skal kulturjournalisten prøve seg ned den minste trappa, som han mener ikke ser så liten ut når han står på toppen.
Han tar sats mange ganger, men hver gang stoppes han av sin egen sunne fornuft. Den er ikke nødvendigvis en god venn når en skal lære å skate.
– Frontallappen stopper oss. Den er velutvikla, dessverre.
– Utviklinga går ikke så fort når man har blitt litt stor. Men egentlig er det ikke alderen det handler om, det er først og fremst frykten. Det er jo livsfarlig, men man kan ikke tenke konsekvens, sier Halvard.
Annonse
Vi var de som ikke fikk lov til å skate da vi var små. Så vi ble enige om å ta det igjen.
Kent-Amar Eriksen
Mer skate-journalistikk
Etter at begge kjøpte sine første brett i fjor vår, merka de interessen også fra andre kolleger. Nå regnes de to som «The founding fathers» av de rundt 60-70 som er tilknyttet klubben.
– Det er overraskende mange skatere i NRK, sier Kent-Amar.
– Marienlyst er jo et kjempestort bygg, med mange forskjellige avdelinger. I skateklubben møter vi kollegaer vi aldri har sett før, sier Halvard.
– Det er NRK på tvers. Det blir kortere vei til å spørre om hjelp til noe fra andre avdelinger. Det er virkelig ett NRK, sier Kent-Amar.
Han røper at skateklubben til og med har påvirka journalistikken.
– Jeg tror aldri det har vært skrevet så mye om skating i kulturavdelinga som det siste året. Det er ikke jeg som har laget noen av sakene, men jeg oppfordrer selvfølgelig til det.