Alf Hildrum. Foto: Kathrine Geard
Alf Hildrum. Foto: Kathrine Geard

Hildrum ville ikke la seg intervjue

Mente journalisten var inhabil fordi han er NJ-medlem. Se SMSene til Hildrum her.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Å intervjue folk i pressede situasjoner er sjelden en lett oppgave. Den oppgaven blir ikke lettere om intervjuobjektet er medievant, og medieleder. Det fikk Henrik Uhlving i Bergensavisen erfare da han skulle intervjue Alf Hildrum.

Uhlving hadde da intervjuet Finn Erik Rognan om hvorfor han tar sluttpakke. Rognan forteller at stemningen i TV 2 er langt fra god, og at han ikke lenger finner noen skaperglede.

Uhlving sendte så en sms til Hildrum for å få en reaksjon fra ham i anledning utspillet til Rognan. Det gikk ikke helt slik Uhlving hadde ventet.

Inhabil

Hildrum: – Før jeg svarer vil jeg gjerne vite om dette er NJ-medlem som intervjuer NJ-medlem.

BA-journalist: – Ja, jeg er medlem i NJ. Passer det at jeg ringer opp?

Hildrum: – Du svarer ikke.

BA-journalist: – Jeg misforsto kanskje spørsmålet ditt.

Hildrum: – Tror nok du forstår. Spørsmålet er om du er habil?

BA-journalist: – Da forstår jeg. Passer det at jeg ringer opp?

Hildrum: – Du svarer fortsatt ikke.

BA-journalist: – Jeg, og BAs vaktsjef, mener jeg er habil.

Hildrum: – Er BAs vaktsjef medlem av NJ?

BA-journalist: – Ja. Ønsker du da ikke å bli intervjuet?

Hildrum: – Så langt jeg forstår har et NJ-medlem intervjuet et NJ-medlem og et annet NJ-medlem mener det er helt OK. Imponerende! Dere får bare holde på.

Habil

Uhlving forklarer at han ikke har intervjuet Hildrum tidligere, og mener han ikke kan ha skrevet noe som gjør at Hildrum ikke vil la seg intervjue.

– Jeg forsøker bare å gjøre jobben min, sier han.

Hildrum mener tilsynelatende journalisten er inhabil i situasjonen der han intervjuer et annet medlem i en konfliktsak, fordi begge er medlem i Norsk Journalistlag. Det er ikke generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund enig i. Han sier til BA at det er en fordel å gjøre leserne oppmerksomme på at både journalist og intervjuobjekt er i samme fagforbund, men poengterer at BAs journalist i dette tilfellet ikke er inhabil.

(Journalisten har forsøkt å komme i kontakt med Hildrum gjennom kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy. For ordens skyld er undertegnede medlem i NJ, som også eier publikasjonen du nå leser.)

Powered by Labrador CMS