Konsernsjef Dag Sørsdahl (innfelt) i Aller Norge. Foto: Glenn Slydal Johansen/Aller Norge
Konsernsjef Dag Sørsdahl (innfelt) i Aller Norge. Foto: Glenn Slydal Johansen/Aller Norge

Aller Media mer enn dobler resultatet

Virksomheten i Norge leverer et driftsresultat på 151,3 millioner kroner i 2014/2015.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Aller Media i en pressemelding fredag. Mediekonsernet som blant annet eier Dagbladet leverer regnskap med avvikende regnskapsår fra 1. oktober til 30. september.

– Vi er godt fornøyd med at konsernets resultat øker, og at vi klarer å møte den kraftige nedgangen i printomsetning med kostnadstiltak, samt utvikling av vår virksomhet, sier konsernsjef Dag Sørsdahl i Aller Media i meldingen.

Driftsinntektene endte i 2014/2015 på 1,91 milliarder kroner, noe som er en vekst på én prosent fra 1,89 milliarder kroner i perioden i forveien.

Driftsresultatet på 151,3 millioner kroner er opp 105 prosent fra 73,7 millioner kroner i 2013/2014. Driftsmarginen for siste periode endte på 7,9 prosent.

Flat annonseutvikling

Annonseomsetningen i konsernet endte på 481 millioner kroner, noe som er ned 0,7 prosent fra året før.

– Dette tror jeg er meget sterke tall i det norske konkurransebildet, sier konsernsjefen.

Aller opplyser at omstillingskostnader til nedbemanning og skifte av ledelse, samt flytting av Dagbladet til det nye hovedkontoret til Aller på Hasle trekker resultatet før skatt. Hva årsresultatet etter skatt endte på opplyses det ikke om i pressemeldingen.

Sørsdahl varsler at strategien om å endre Aller fra et tradisjonelt ukeblad- og magasinselskap til et digitalt media- og marketingkonsern vil fortsette i 2015/2016.

– Her ser vi at samlokaliseringen mellom Aller og Dagbladet har gitt mange positive effekter, og at samarbeid og samhandling mellom alle konsernets selskaper, gjør Aller til et kraftfullt mediehus, sier Sørsdahl i meldingen.

Aller består av titler som Dagbladet, DB Medialab, Se og Hør, Allers, KK, Henne, Sol.no og Grieg Media.

Aller Norge er eid av danske Aller Holding A/S. De danske eierne tar ikke utbytte eller konsernbidrag for dette virksomhetsåret, opplyser Aller.