Hva han skal gjøre nå, er Terje Johansen langt fra sikker på. Han har noen ideer. Foto: Martin Huseby Jensen
Hva han skal gjøre nå, er Terje Johansen langt fra sikker på. Han har noen ideer. Foto: Martin Huseby Jensen

Terje Johansen forlater Aller

Etter ti år i konsernet manglet kruttet. Uvisst hva han nå skal gjøre.

Publisert   Sist oppdatert

Det er ti år siden Terje Johansen kom inn i Aller som ansvarlig redaktør for bransjenettstedet Propaganda. Siden har han hatt flere forskjellige stillinger i Aller Internett. Etter oppkjøpet av Dagbladet har Johansen vært ansvarlig redaktør for nisjenettstedene i konsernet, som i dag er Lommelegen og Din Side etter salgene av Digi og ITAvisen.

Før tiden i Propaganda var han med på oppstarten av DB Medialab, og kom i så måte «hjem» da Aller Internett ble slått sammen med Medialaben. Etter sammenslåingen har han også vært leder for felles matredaksjon og moteredaksjon i konsernet.

Manglende motivasjon

Men når Dagbladet flytter opp til Hasle 10. april, blir ikke Johansen med. Nøyaktig hvor han har tenkt seg da, er det knapt noen som vet.

– Jeg har kjent på motivasjonen de siste månedene, og kommet fram til at jeg ikke har motivasjonen på å gyve løs på en ny runde. Som leder må du ha lyst og evne til å yte 110 prosent. Jeg er ikke så sikker på om jeg har det. Derfor skylder jeg de flinke folkene jeg jobber sammen med, og Aller Media, å ta konsekvensen av dette.

Torsdag ble det kjent at medieselskapene Aller og Dagbladet til sammen skal redusere bemanningen med 50 medarbeidere. Johansen sier at hans avgang ikke direkte har med det å gjøre. Og han mener det ikke er alt for jævlig i Medie-Norge. Heller ikke i Aller Media.

Uvisst videre

Johansen forteller at arbeidsgiveren og han skilles som gode venner. Ting er på stell, forklarer han. Økonomien til nisjestedene er god. Men behovet for å gjøre noe annet har gjort seg gjeldende.

– Jeg skal bruke de neste par månedene til å sortere akkurat det. Det jeg har fått er et par henvendelser, men det eneste jeg vet er at det blir i grenselandet mellom teknologi og kommunikasjon. Men det er slettes ikke sikkert at det blir medievirksomhet eller journalistikk.