Dagbladet.
Dagbladet.

Sluttpakker i Dagbladet

48 årsverk skal kuttes på slunkne sluttpakker.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Administrerende direktør Tore Stangebye i Berner Media sier at tiden vil vise om man unngår oppsigelser i Dagbladet og DB Medialab hvor i alt 48 årsverk skal bort, skriver bransjebladet Kampanje.

Leder i redaksjonsklubben, Harald S. Klungtveit, sier at pakkene er beskjedne og at klubben har sagt til ledelsen at om disse var mer sjenerøse ville de kunne løst mer av nedbemanningen.

Tilbudet om sluttpakker går ut til samtlige ansatte. Ved å gjøre dette mener Klungtveit at ledelsen viser vilje til å unngå oppsigelser.

- Nå er det uttalt at ingen er skjermet i denne nedbemanningsrunden og vi konstaterer at også redaksjonene kommer til å bli mindre uavhengig av hvordan denne prosessen ender, sier Klungtveit til Kampanje.

På spørsmål om Dagbladet vil være i havn med nedbemanningen før sommerferien, sier klubblederen at gode, frivillige løsninger er det eneste som gir hurtig nedbemanning.

- Alternativet er konfliktfylte og svært langvarige prosesser.

Ifølge Dagens Næringsliv er det rundt 270 årsverk i Dagbladet og DB Medialab. Sistnevnte omfatter også det som tidligere het Aller Internett.

I forrige uke ble det kjent at Dagbladets eier, Aller, skal kutte 50 årsverk i Norge. Heller ikke her er noen skjermet. Klubbleder Tone Rudberg sa da til Journalisten at ansiennitet skal være førende i nedbemanningen. Også i Aller skal sluttpakkene være små.

Powered by Labrador CMS