Jan Thoresen (t.v.) overlater det redaksjonelle ansvaret for Sol Nyheter til Andreas Haaland-Carlsen.
Jan Thoresen (t.v.) overlater det redaksjonelle ansvaret for Sol Nyheter til Andreas Haaland-Carlsen.

Andreas Haaland-Carlsen blir ny sjefredaktør for Sol Nyheter

– Jeg pleier å kalle ham for Norges beste nettredaktør, sier avtroppende redaktør Jan Thoresen.

Publisert Sist oppdatert

Andreas Haaland-Carlsen rykker opp fra redaktør til ansvarlig redaktør i Aller X-eide Sol Nyheter.

– Dette er definitivt drømmejobben. Sol er en viktig nyhetstjeneste for over 300.000 lesere hver dag, i tillegg til at den er viktig for alle avisene som ønsker å ha sakene sine hos oss. Dessuten får jeg fortsette å jobbe med det sterke laget på desken i Sol og resten av Aller X. En stor dag, sier Haaland-Carlsen i en pressemelding.

Aller X er det nye navnet på selskapet som tidligere het Scandinavian Online.

Sol Nyheter hadde ifølge pressemeldingen 314.000 unike brukere i gjennomsnitt hver dag i juli. Det er 20 prosent mer enn året før. Nesten all trafikken er på mobil.

– Vi har tatt tilbakemeldingene fra leserne på alvor og lager en forside som treffer på breaking, dagens viktigste saker og ikke minst gir deg de viktige sakene fra lokalaviser og nisjeredaksjoner som leserne ellers ikke ville ha funnet selv. Derfor gjør vi det bedre enn før, sier den nye sjefredaktøren.

Haaland-Carlsen overtar etter Jan Thorsen som fremover skal prioritere jobben som styreleder i Publish Lab AS som ekspanderer internasjonalt, og administrerende direktør for Aller X som skal skape nye digitale vekstprosjekter i konsernet. Thoresen fortsetter også som ansvarlig redaktør for Kode24 og Elbil24.

- Aller X er den innovative motoren i Aller Media. Selskapet har lykkes med å kombinere brukerbetaling, stillingsannonser og åpen annonsefinansiert trafikk. Både Kode24, Elbil24 og Sol Nyheter vokser kraftig. Flere nye ansettelser er på vei inn for å skape ytterligere vekst, sier Thoresen.

Han er svært fornøyd med den nye sjefredaktøren.

– En god sjefredaktør har evnen til å heie frem en god sak, stanse dårlige ideer og skape team som digger å gå på jobben døgnet rundt. Ingen utfører den jobben bedre enn Andreas Haaland-Carlsen. Jeg pleier å kalle ham for Norges beste nettredaktør.

Til opplysning: Roger Aarli-Grøndalen har tidligere jobbet sammen med Andreas Haaland-Carlsen og Jan Thoresen i klikk.no/Egmont.

Powered by Labrador CMS