Mediefolk:

Karoline Almås Sørensen har en bachelorgrad i historie, med bredde i journalistikk og engelsk fra Høgskulen i Volda.
Karoline Almås Sørensen har en bachelorgrad i historie, med bredde i journalistikk og engelsk fra Høgskulen i Volda.

Karoline Almås Sørensen er ansatt som ansvarlig redaktør i Finnmarken

Forlater Østlendingen for nye utfordringer i nord.

Publisert Sist oppdatert

Amedia har funnet Anniken Renslo Sandviks etterfølger. I dag ble det klart at Karoline Almås Sørensen (33) er ansatt som ansvarlig redaktør i Finnmarken.

Sørensen er opprinnelig fra Tromsø, men har bodd på Rena i Østerdalen siden 2008, skriver Amedia i en pressemelding.

Den påtroppende toppsjefen har erfaring fra lokalavisa Sør-Østerdal, som frilanser til en rekke riks- og fagmedier, og har nå i halvannet år jobbet i Amedia-avisen Østlendingen, som journalist, frontsjef og nyhetsredaktør.

Hun har en bachelorgrad i historie, med bredde i journalistikk og engelsk fra Høgskulen i Volda.

– Jeg har hatt det prima i Østlendingen, men det var umulig å takke nei til jobben i Finnmarken og til å bli del av ett av Amedias mest digitale mediehus, iFinnmark. I tillegg har jeg stor respekt for jobben journalistene og Anniken Renslo Sandvik har lagt ned i lokalsamfunnet, sier Sørensen ifølge pressemeldingen.

– Jeg er ydmyk, glad og stolt over å ha blitt vist denne tilliten og gleder meg til å treffe folk i Øst-Finnmark, fortelle historiene deres og lage journalistikk som engasjerer sammen med de flinke folkene i Finnmarken og iFinnmark, fortsetter hun.

Styreleder i Dagbladet Finnmarken AS, Helge Nitteberg, er svært fornøyd med ansettelsen.

– Vi visste at det kom til å bli utfordrende å erstatte Anniken Renslo Sandvik, som har gjort en meget god jobb i Finnmarken de siste årene, men med Karoline får vi en meget dyktig arvtaker. Til tross for sin relativt unge alder, har hun allerede bred erfaring og kan vise til gode resultater fra Østlendingen, sier Nitteberg.

– Hun har gjort et meget godt inntrykk gjennom rekrutteringsprosessen, og vi er svært fornøyde med at vi har fått til en meget god løsning for Finnmarken og iFinnmark, sier han.

Karoline Almås Sørensen er på plass i Vadsø 1. juni.

Powered by Labrador CMS