Amund Djuve i Dagens Næringsliv. Foto: Birgit Dannenberg
Amund Djuve i Dagens Næringsliv. Foto: Birgit Dannenberg

DN-eier inn i Morgenbladet

Avtale sikrer NHST Media Group opsjon på overta hele avisen. 

Det melder DN-eier NHST Media Group i en pressemelding. DN.no omtaler også saken.

Inntredenen som aksjonær med 49 prosent av aksjene skjer ved at Morgenbladet gjør en rettet emisjon mot NHST Media Group. Oppgjøret skjer i form av at datterselskapet Dagens Næringsliv vil levere tjenester innenfor digital utvikling og annonsesalg tilbake til Morgenbladet. 

Ifølge meldingen vil næringslivsavisen samarbeide med Morgenbladets nåværende eiere, Fritt Ord og Forlagskonsulent, for å videreutvikle avisen og få på plass digitale løsninger. De to eier i dag 49,05 prosent hver av avisen, men blir nå altså vannet ut til en mindre andel.

– Vi er imponert over den redaksjonelle kvaliteten og den gode utviklingen Morgenbladet har hatt gjennom mange år. Morgenbladet er en unik avis i norsk sammenheng, og vi gleder oss til å kunne få være med å bidra, sier sjefredaktør og administrerende direktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv i meldingen.

NHST har også sikret seg en opsjon på å kjøpe ytterligere 41,1 prosent av aksjene i Morgenbladet innen 2016. Det betyr at avtalen sikrer DN-eieren mulighet til å overta hele avisen ved å tvangsutløse de siste ti prosent av aksjonærene dersom opsjonsavtalen benyttes.

Anna B. Jenssen gikk til stillingen som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Morgenbladet i fjor. Hun kom da fra en jobb som redaksjonssjef for D2 i Dagens Næringsliv.

– Vi er veldig glade for at en medieaktør som utgir aviser med kvalitetsjournalistikk, velger å satse på Morgenbladet. Med NHST i ryggen er Morgenbladet bedre rustet for å ta steget inn i den digitale verden, sier Jenssen i meldingen.

Morgenbladet og Dagens Næringsliv har sammen med Klassekampen vært opplagsvinnerne over flere år. Morgenbladet har økt omsetningen fra 32 millioner kroner i 2008 til 51 millioner kroner i fjor. I samme periode er opplaget vokst fra 21.560 eksemplarer til 28.605 eksemplarer gjennomsnittlig hver uke.

Institusjonen Fritt Ord kom inn på eiersiden i Morgenbladet sammen med Forlagskonsult og Dagsavisen i 2003.

Powered by Labrador CMS