Foto: ©Robert Leslie/2013 Sony World Photography Awards
Foto: ©Robert Leslie/2013 Sony World Photography Awards

Enda en pris til Gjestvang

Gikk til topps foran 122.000 bidrag.

Ikke ei uke har rukket å passere siden amerikanske National Press Photographers Association (NPPA) kåret Andrea Gjestvang sine bilder til de beste i klassen portrettserie.

Torsdag ble hun tildelt enda en pris for samme bildeserie som hun også vant Årets Bilde med.  Denne gangen ble hun kåret til årets fotograf av World Photography Organisation under Sony world Photography Awards.

Best av alle

I alt vurderte juryen 122.000 bilder fra 170 land.  Gjestvang vant 25.000 dollar og fotoutstyr fra Sony.

– Som leder av juryen er jeg veldig glad for at Andrea Gjestvang har vunnet L’lris d’Or-prisen. Juryen var enstemmig i valget av dette arbeidet. «En dag i historien» er en stille, tankefull og ikke minst mektig stemme for barn og overlevende av massakren i Norge. Vi er alle veldig beveget over verdigheten og skjønnheten i disse bildene, sier Catherine Chermayeff som også er direktør for Spesielle Prosjekter hos Magnum Photo.

Serien med portretter, som også det etter hvert så kjente bildet av Utøya-overlevende Ulva Helen Schwenke er med på, ble kåret til vinneren av kategorien Mennesker, i konkurranse med andre profesjonelle fotografer. I tillegg ble Gjestvang kåret til overordnet vinner av de i alt 15 profesjonelle kategoriene.

Overveldende

– Det er utrolig morsomt og veldig hyggelig, sier Gjestvang på telefonen fra London.  Da Journalisten snakket med henne var hun på vei til utstillingen med bildene, der det blir pressekonferanse før hun skal møte juryen.

Gjestvang er i mammapermisjon og benytter tiden til å researche nye ideer til nye prosjekter. Hun tror hun kommer til å ta med seg temaet fra Utøya-prosjektet videre inn i framtidig prosjekter.  

Powered by Labrador CMS