– Vi kunne allerede i opptakten til invasjonen 24. februar se at lesertallene vokste, sier nyhetsredaktør Andrea Rognstrand i Forsvarets forum.

Krigen i Ukraina

Forsvarets forum har allerede passert fjorårets trafikkrekord

Ligger an til å doble trafikken for tredje år på rad

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

27. mai passerte Forsvarets forum like mange sidevisninger som fagmediet hadde i hele 2021 til sammen. Dermed ligger nettavisen godt an til å kunne doble trafikken for tredje år på rad, skriver Forsvarets forum i en pressemelding.

I 2019 endte Forsvarets forum opp med 1,3 millioner sidevisninger. I 2020 økte tallet til 2,5 millioner. Med over 6,7 millioner sidevisninger mer enn doblet nettavisen trafikken i 2021. I år er dette allerede passert.

Nyhetsredaktør Andrea Rognstrand forteller at Russlands overfall på Ukraina er en av flere faktorer som har medvirket til at stadig flere lesere søker seg til Forsvarets forum.

– Vi kunne allerede i opptakten til invasjonen 24. februar se at lesertallene vokste. I dagene som fulgte, så vi en aktivitet som vi aldri før har sett. 4. mars var nesten 82.000 unike brukere var innom nettavisen og sto for nærmere 140.000 sidevisninger på 24 timer.

I første kvartal har antallet daglige unike lesere ligget på 25.000 i gjennomsnitt. I mars måned var det gjennomsnittlige antallet unike lesere oppe i 33.000 pr. dag. I mai har antallet unike brukere stabilisert seg på oppunder 20.000 daglig.

Ansvarlig redaktør Stian Eisenträger påpeker at den voldsomme leserveksten delvis er et resultat av et velkjent fenomen:

– Når vi står overfor en krise, enten det er snakk om en pandemi eller krig i Europa, søker leserne seg til de redaktørstyrte mediene, sier han og fortsetter:

– Som et spesialisert fagmedium kan Forsvarets forum bidra med journalistikk av høy kvalitet, som leserne ikke finner andre steder.

Tidligere denne måneden ble Forsvarets forum kåret til Årets nisjenettsted da Medieprisene ble delt ut under Nordiske Mediedager i Bergen.

Powered by Labrador CMS