Kulturminister Anniken Huitfeldt oppsummerer 2010 og 2011. Foto: Glenn Slydal Johansen

EU forsinker mediestøtte

Må godkjennes i Brüssel før Stortinget bestemmer seg.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det vil fremdeles ta tid før den nye mediestøtten er på plass. Kulturminister Anniken Huitfeldt sier at regjeringen vil presentere endringer i den direkte pressestøtten når statsbudsjettet for 2013 legges fram.

– Diskusjoner i EU

– Alle endringer i ordninger som produksjonsstøtten må godkjennes innenfor EU, og det tar lang tid å notifisere om slike endringer, sier Huitfeldt.

– Hva mener du om momsen innenfor den nye mediestøtten?

– Det må avklares på et annet tidspunkt fordi det må diskuteres i EU. Dette temaet diskuterer vi hver gang jeg er på møter i EU. Diskusjonene dreier seg om hvor avgrensningene for momsregimet skal ligge.

– Høyt nivå

I 2008 utgjorde momsfritaket for aviser drøyt 1,5 milliarder kroner og den direkte pressestøtten 300 millioner kroner, ifølge mediestøtteutredningen. I tillegg har fagpressen et momsfritak på 700 millioner kroner. Huitfeldt sier at rammen for den fremtidige mediestøtten fortsatt vil være høy.

– Mediestøtten skal videreføres på et høyt nivå, sier Huitfeldt, uten å ønske å være mer konkret.

Mediepolitikk

Tirsdag arrangerte Kulturdepartementet den årlige sommerpressekonferansen hvor det siste året oppsummeres.

På mediepolitiske feltet sa Huitfeldt at det hadde skjedd mye det siste året. Mediestøtten har vært på høring, og medieansvarsloven er på vei ut på høring. Departementet har også varslet at et ekspertutvalg skal se på medieeierskapet.

– Utredningen om eierskapet mottar vi neste år, sa Huitfeldt på pressekonferansen.

Sports-liste

På tirsdagens pressekonferanse varslet ministeren samtidig at det ikke er lang tid til at høringsutkastet til liste over hvilke sportsarrangementer som skal sendes på frikanaler, som TVNorge, TV 2 og NRK.

– Selv om vi ikke nødvendigvis vil bruke den vil vi ha en slik liste liggende.

Powered by Labrador CMS