Illustrasjonsbilde: Studenter utenfor Oslo Met.

Barnevernspedagog:
– Journalistene blir ikke snillere

Forteller Fontene om egne journalistmøter.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jan Storø er dosent i sosialpedagogikk ved Oslo Met og underviser blant annet i barnevern, medier og offentlighet.

Når han underviser fremtidens barnevernsarbeidere, forteller han om hvorfor det er viktig å snakke med journalister og underviser studentene i hvordan å takle media, intervju med Fontene tidligere denne uka.

– Journalistene blir ikke snillere. De har sitt samfunnsoppdrag og slutter ikke å stille spørsmål. Så jeg innså – etter en dårlig erfaring – at jeg måtte lære meg å håndtere intervjusituasjonen, bli god på min banehalvdel, sier Storø til fagbladet.

Han forteller om å stille til intervju med VG i 1990, som fersk avdelingsleder på et ungdomshjem, i en sak om uro og utagering blant ungdommer. Storø skjønte i etterkant at han ikke hadde vært godt nok forberedt i møte med journalisten.

– Det (oppslaget) ble fremstilt så dramatisk, både tekst og bilde. Vi brukte lang tid på å roe ned foreldre som spurte om det var utrygt der, uttaler Storø.

På Oslo Met arrangerer Storø en seminardag som samler både barnevern- og journalistikkstudenter. Målet er at de skal bli bedre kjent med hverandres samfunnsoppdrag og roller. Her går de blant annet gjennom journalistisk presseetikk og Vær varsom-plakaten.

– Journalisten stiller ikke spørsmål for å være slem, men fordi det er jobben. Og når barnevernspedagogen ikke svarer særlig mye, så er det ikke av vranghet, men fordi det finnes etiske retningslinjer å forholde seg til, sier Storø til Fontene.

Les hele intervjuet hos Fontene.





Powered by Labrador CMS