Mangeårig medarbeider i Fagpressen, Berit Nyman, er skuffet over hvordan Even Trygve Hansen etterlot økonomien i organisasjonen. Foto: Birgit Dannenberg
Mangeårig medarbeider i Fagpressen, Berit Nyman, er skuffet over hvordan Even Trygve Hansen etterlot økonomien i organisasjonen. Foto: Birgit Dannenberg

- Ja, vi er skuffet

Mens den tidligere sjefen deres fikk med seg gullpensjon, gikk de ansattes pensjoner fra sølvfat til rustikk brødfjøl.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kunne Journalisten fortelle at Even Trygve Hansens pensjon bidro til å skape problemer for Fagpressens økonomi. Da det samtidig ble varslet at Kopinor-støtten ville bli redusert, måtte den nye ledelsen i Fagpressen tenke nytt og ta grep om økonomien.

Blant annet reduserte administrasjonen Hansens pensjon med til sammen 300.000 kroner. Det var dette eller skifteretten, forklarer styreleder Jan M. Moberg.

Pensjonskutt

Men Hansen var ikke den eneste som fikk pensjonen sin endret. De ansatte i organisasjonen måtte se den gunstige ordningen med ytelsesbasert pensjon omgjort til den mindre attraktive innskuddsbaserte ordningen.

Nestleder Berit Nyman i Fagpressen forteller at da Hansens avtale ble inngått i 2008, var de ansatte forberedt på at det ville bli lagt fram et forslag om Hansens pensjonsordning for styret, men hva den gikk ut på ble de ikke orientert om. Heller ikke hvilke konsekvenser den ville ha for organisasjonen.

Det siste halvannet året før Hansen forsvant ut døren for å bli pensjonist, opplevde Nyman og de andre ansatte at informasjon om avtalen aktivt ble holdt tilbake.

Provosert

- Det var en belastning. Det var ikke rom for å drøfte konsekvensene av avtalen og vi fryktet for egenkapitalen i Fagpressen. Situasjonen var vanskelig og alle signaler var at dette ikke skulle diskuteres i det åpne rom. Samtidig var det i dette åpen rommet vi skulle arbeide, sier hun og legger til at de fire ansatte er stolte over å ha kommet ut av vakuumet.

- Det er samtidig provoserende at våre egne pensjoner ble omgjort fordi ledelsen ikke hadde annet valg som følge av hans gode avtale. Den er en trøst at næringen forøvrig har endret sine pensjoner, men drivkraften hos oss var at kassen var tom.

- Er du skuffet over måten Hansen etterlot økonomien på?

- Ja. Det må jeg svare ja på. 

Ingen kommentarer

Even Trygve Hansen skriver i en epost at han ikke ønsker å kommentere interne forhold.

Den tidligere direktøren henviser til Marit Aschehoug som på det aktuelle tidspunktet var styreleder i Fagpressen.

Torsdag sa hun til Journalisten at det ikke nytter å være etterpåklok.

Til de ansattes reaksjoner skriver hun i en epost at hun ikke har noen ytterligere kommentarer.

Powered by Labrador CMS