– Hører mer på bloggerne

Anna Tostrup Worsley tror leserne stoler mer på bloggerne enn avisene i debatter rundt helsevesenet.

Publisert Sist oppdatert

Anna Tostrup Worsley fikk støtte på 80.000 kroner fra Fritt Ord til å starte helsebloggen diagnostisert.no i desember 2010. Hun var en av 16 samfunnsengasjerte bloggere som fikk støtte.

– Jeg tror mange mennesker hører mer på bloggerne, enn på avisene. Jeg gjør dette fordi jeg brenner for det, og ikke for å tjene penger, forteller Worsley. Spesielt når det gjelder helsevesenet synes jeg at debatten i avisene er ensporet og repetitiv.

Hun mener fordelen med å være blogger fremfor ansatt i en mediebedrift er at man kan si ting som er upopulære og som andre ikke våger å si.

– Å prate om helsepolitikk er per definisjon usexy. På en blogg kan jeg komme med et forfriskende og provoserende budskap uten filter, og engasjere til diskusjon med en spesifikk målgruppe.

Stimulerer til debatt

Anna Tostrup Worsley sier bloggen skal dokumentere det norske helse- og trygdevesenet fra innsiden med medvirkning både fra pasienter og behandlere, og bidra til offentlig debatt og allsidig meningsbrytning. Hun vil stimulere til debatt rundt det norske helsevesenet.

Det er viktig å fremheve at vårt helsevesen er del av en stor industri. Legemiddelindustrien er en av verdens mest innbringende industrier. Jeg mener vi trenger å diskutere dette åpenlyst, å være ærlige om at det er mange økonomiske interesser i at folk er kronisk syke, sier hun.

Viktig støtte

Pengene hun har brukt til nå har gått til teknisk utstyr, designer og webhotell.

– Støtten fra Fritt Ord betyr at det er interesse for mine synspunkter, og det ga meg mot til å våge å starte bloggen på tross av mye motstand, sier bloggeren.

Helsebloggen mariasmetode.wordpress.com, skrevet av Maria Gjerpe, fikk også støtte fra Fritt Ord.

Powered by Labrador CMS