Partileder Frode Myrhol i Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) vil delta i NRKs valgsendinger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Bompengepartiet får delta i NRKs valgsendinger

– Men vil ikke få delta fullt ut på linje med stortingspartiene.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Til tross for at Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) ikke er representert på Stortinget, får partiet lov til å delta i flere av NRKs valgsendinger.

Det mye omtalte bompengepartiet vil i høst delta i flere av NRKs valgsendinger for første gang, skriver Kommunal Rapport.

NRK gjør i år et unntak for partiet fordi de ligger an til å komme inn i flere kommunestyrer, opplyser programredaktør Kyrre Nakkim.

– Bompengepartiet ligger an til å bli representert i flere store kommuner, og bompenger er blitt en viktig valgkampsak. Derfor vil Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) få en rolle i NRKs valgsendinger, selv om de stiller liste i relativt få kommuner og ikke reelt er et nasjonalt parti, sier Nakkim.

Programredaktøren opplyser at en representant fra FNB vil delta både i en partilederutspørring, i én av de store TV-debattene med bompenger som tema, samt i en partilederdebatt.

– Men de vil ikke få delta fullt ut på linje med stortingspartiene, sier Nakkim.

FNBs partileder Frode Myrhol sitter i bystyret i Stavanger og har takket ja til å delta i partilederutspørringen. Til Kommunal Rapport sier han at han ikke har hørt om de to andre debattene, men at det vil være naturlig at han som partileder også stiller der.

– Det er positivt hvis NRK inkluderer oss i sine sendinger. Det viser at de tar velgerne på alvor. Men jeg tar forbehold om at jeg ikke har fått dette bekreftet, sier Myrhol.

Powered by Labrador CMS