Edda Media eksporterer borgerjournalistikk

SKIEN (Journalisten): Lesernes Avis gratis til Mecom i Danmark og Polen.

Publisert Sist oppdatert

Edda Media har blitt et uventet lokomotiv for europeisk borgerjournalistikk. I vår rullet medieselskapet ut pilotprosjektet Lesernes Avis, en nettside hvor leserne oppfordres til å dele historier og bilder fra nærmiljøet, til alle Eddas nettaviser i forbindelse med en designomlegging. Nå eksporteres konseptet også utenfor Norges grenser.

Mecom vil ha gratis utveksling

– Både Berlingske, Mecoms danske divisjon, og Mecom i Polen vil ha Lesernes Avis og kommer til å få den gratis. Eierne våre støtter aktivt opp om utveksling av produkter mellom landene de opererer i, sa Henning Sund i Edda Interaktiv, under et foredrag i Skien torsdag kveld. På en IT-konferanse i byen forklarte han at Mecom har lansert en tjeneste som gjør alle Mecom-land i stand til å utveksle informasjon gratis.

Et slikt gratisprodukt blir altså Lesernes Avis, som Rino Andersen i Drammens Tidende (DT), beskrev som et forsøk på «å senke terskelen for å delta i den offentlige samtalen», da Journalisten først skrev om prosjektet.

Portalen lå ute i en betaversjon i flere måneder hos aviser som Budstikka, DT og Fredriksstad Blad for å hente tilbakemelding fra leserne under sluttføringen av konseptet.

Powered by Labrador CMS