Avisen ville vise litt av mangfoldet som de tapte livene representerer.
Avisen ville vise litt av mangfoldet som de tapte livene representerer.

New York Times fyller forsiden med navn på 1.000 covid-19-døde

Vil at folk skal forstå størrelsen på det som skjer

Publisert Sist oppdatert

Med en papiravisforside satt sammen av nesten 1.000 navn på mennesker døde av covid-19, markerer New York Times at USA nærmer seg 100.000 døde under pandemien.

Alle grafene og bildene om koronautbruddet som til daglig preger forsiden på avisa er søndag byttet ut med en eneste lang liste med nesten 1.000 navn og små utdrag fra dødsannonser og nekrologer journalister i New York Times har samlet inn fra aviser over hele USA.

Mens USA nærmer seg 100.000 døde under pandemien, og New York som den hardest rammede byen i landet, erkjente grafikkredaktør Simone Landon at hun og kollegene, og sikkert også leserne, var utmattet over alle de nøytrale dataene som kommer om utbruddet.

I stedet ville avisen vise litt av mangfoldet som de tapte livene representerer.

– Å sette 100.000 prikker eller grafer på en side forteller deg ikke så veldig mye om hvem disse menneskene var, livene de levde, hva dette betyr for oss som land, sier Landon.

Det ble vurdert å sette på hundrevis av bilder av ansiktene til mennesker som var døde, men så kom ideen om å sammenstille nekrologer og dødsannonser om covid-19-ofre fra store og små aviser over hele landet.

– Jeg ville ha noe som folk kan se tilbake på om hundre år og forstå størrelsen på hva vi lever gjennom nå, sier redaktør Marc Lacey.

Powered by Labrador CMS