Anne Aasheim er død, 53 år gammel. Foto: Birgit Dannenberg
Anne Aasheim er død, 53 år gammel. Foto: Birgit Dannenberg

Anne Aasheim er død

Kulturrådets direktør og den tidligere Dagbladet-redaktøren ble 53 år gammel.

Publisert Sist oppdatert
Høsten 2015 fikk Aasheim konstatert lungekreft med spredning, og hun døde onsdag på Hospice Lovisenberg i Oslo. Det melder kulturrådet i en pressemelding. Aasheim var direktør for Norsk kulturråd fra 2011 og fram til i dag.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at Anne Aasheim er død. Hun var en usedvanlig dyktig leder med et stort hjerte for alle sine medarbeidere, sier fungerende direktør i Kulturrådet, Vibeke Mohr.

Aasheim jobbet som journalist, og var blant annet sjefredaktør i Dagbladet fra 2006 til 2010. Hun var også distriktsredaktør i NRK Østlandssendingen og nyhets- og distriktsredaktør i NRK.

– Moderniseringen av Kulturrådet hadde ikke kunnet skje så raskt og bli så vellykket uten Anne Aasheims store arbeidskapasitet, hennes helt unike energi og evne til å motivere, sier Mohr.

– Trist nyhet; Anne Aasheim er død. Blir husket som journalist, redaktør og direktør. Jeg husker henne for nært vennskap i ungdomsår i Unge Høyre, skriver statsminister Erna Solberg på Twitter.

Et utdrag av andre reaksjoner i sosiale medier:

Espen Aas, NRK: – Så altfor tidlig. En respektert sjef som forsto å verdsette sine medarbeidere, og som ble satt stor pris på tilbake.

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, tidligere NRK-journalist: – For ein inderleg trist beskjed å få. Kvil i fred Anne, og takk for alt du lærte meg.

Harald S. Klungtveit, tidligere journalist i Dagbladet: –Veldig trist. For et fyrverkeri.