Klubbleder Tore Bergsaker sier Dagblad-journalisten lønnsmessig holder tritt med de store Oslo-redaksjonene.  Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
Klubbleder Tore Bergsaker sier Dagblad-journalisten lønnsmessig holder tritt med de store Oslo-redaksjonene. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet

Tøffe forhandlinger i Dagbladet

Men med godt klima kom de frem til et lokalt lønnsoppgjør de ansatte er forholdsvis fornøyde med.

– Vi er passe fornøyde med resultatet, og så er vi glade for at ledelsen ser vi må holde følge med de andre store Oslo-redaksjonene lønnsmessig. Vi må få tettet gapet mellom disse og Dagbladet. Dessverre får vi ikke tettet gapet i år, men vi holder i hvert fall tritt med utviklingen, forteller klubbleder Tore Bergsaker i Dagbladets redaksjonsklubb.

Under årets oppgjør har de blant annet tatt for seg lønnsforskjellene i ledertilleggene. Stillingstilleggene er nå endret til å ligge mellom 140.000 kroner og 170.000 kroner for avdelingslederne. Ifølge Bergsaker vil det neppe utgjøre store endringer for en del personer, men noen av avdelingslederne vil oppleve en økning på lønnsslippen.

Jevnere lønn

Og så har arbeidet fortsatt med å jevne ut forskjellene mellom de ansatte i DB Medialab og Dagbladet AS. Klubblederen sier at dette gjelder særlig ulempetillegg og helgeskjerminger. Han viser til lønnsdiktatet i 2008 da de ansatte i papiravisen fikk sine ulempetillegg redusert. Da snudde lønnsbalansen seg, og de ansatte i DB Medialab fikk bedre vilkår. Nå, sier han, er det nesten ingen forskjeller igjen.

I avisen er ulempetillegget for arbeid på lørdag mellom klokken 18 og 24 økt fra 200 kroner i timen til 313 kroner.

I tillegg ble ulempetillegget lokalt økt med to prosent som betyr i snitt 628 kroner for ansatte i Dagbladet og 1340 kroner for ansatte i DB Medialab.

Alle får et lønnstillegg på 1,8 prosent beregnet ut fra den enkeltes grunnlønn og tillegg. Alle får minst 8.000 kroner. En lavlønnspott på 50.000 kommer i tillegg til dette.

Ifølge redaksjonsklubben blir det gjennomsnittlige lønnstillegget i begge bedriftene, inkludert sentralt oppgjør, på 21.167 kroner.

Tøft

Dagbladet har tidligere dekket fasttelefon hjemme. Dette droppes og erstattes med bredbånd. I tillegg kommer stipendordningen tilbake etter å ha vært frosset siden 2008. Bedriften skal sette av 1.000 kroner per journalist, som kommer i tillegg til støtte til STUP- og IJ-ordninger.

– Det var tøffe forhandlinger, men klima var godt. Jeg synes det alltid er harde forhandlinger og til tider kan det til og med virke umulig frem til vi finner en løsning.