Dagbladet.no på iPad

Brekkstang for å ta betalt for digitalt innhold.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet.no ble mandag gjort tilgjengelig i en versjon tilrettelagt for iPad. Den er gratis, men prosjektleder Erik Saastad sier en betalutgave vil komme senere.

– Det viktigste er at vi nå går opp et langsiktig løp der vi ser på betalt og ikke betalt digitalt innhold. Vi oppfatter iPad som en brekkstang for å begynne å ta betalt for digitalt innhold, men vi mener det er viktig at samme innholdspakker finnes på alle plattformer. Forholdet du har til Dagbladet er mye mer langsiktig enn forholdet du har til den dingsen du for øyeblikket leser nyheter på.

Annonsører

– Ifølge Dagbladet har det vært stor pågang av annonsører, men foreløpig kan man bare se én ekstern annonsør, resten er egenannonser?

– Vi har hatt litt dårlig tid fram til lanseringen, det er ikke lenge siden beslutningen om å lansere ble tatt. Derfor har ikke annonseavdelingen vår hatt mye tid å bruke på å varsle annonsørene. Vi har hatt forespørsler lang tid i forveien, og jeg regner med at det kommer flere forespørsler nå som vi har lansert.

– Hvordan har dere løst problemet med å vise nettannonser?

Det er ikke noe problem. iPad-annonsene selges separat, og kan leveres både i HTML, HTML5 og bilder.

– Hvilken løsning har dere valgt for å vise nettvideoer?

– Det er heller ikke noe hokus pokus. Videofilene blir konvertert til H. 264 og vises fram med HTML5. Vi konverterer til en rekke formater allerede, så dette er bare nok et format. Det skjer automatisk. Vi har vår egen løsning, og den samme løsningen brukes på web.

Galaxy neste

– Artiklene på Dagbladet.no ble presentert i en redesignet utgave torsdag. Er endringene tatt med i iPad-versjonen?

– Ja, og det er foretatt enda noen småendringer for å gjøre artikler og forsider mer fingervennlige.

– Jobber dere med tilrettelegging av Dagbladet for andre lesebrett?

– Foreløpig er det bare tilpasset for iPad. Men dette er webteknologi, og nye versjoner kommer fortløpende. Vi har for eksempel Samsungs Galaxy her på huset, som vi vil tilpasse for snart.

Powered by Labrador CMS