Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk kårer Norges styggeste kirke. Det er det ikke alle som er like glade for. – Gravalvorlig, humørløst og litt elitistisk, svarer Selbekk på kritikken.

Dagen-redaktør forsvarer omstridt kirkekåring

Kårer Norges styggeste kirke.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Avisa Dagen kårer Norges styggeste kirke, noe som har skapt både negative og positive reaksjoner. Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk forsvarer kåringen.

En av dem som reagerer er kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum, som mener det er uholdbart å redusere temaet til «en lettvint sak om smak og behag».

– Jeg synes det er noe gravalvorlig, humørløst og litt elitistisk over reaksjonen til Raaum. Dette er gjort med glimt i øyet fra vår side. I kjølvannet av vår avstemning er det blitt en debatt om kirkearkitektur i en rekke medier. Det bør glede ledelsen i Den norske kirke, sier Selbekk til Vårt Land.

Kåringen er en avstemning på Dagens nettsider, og foreløpig ligger Østre Porsgrunn kirke an til å få flest stemmer, med 820 stemmer. Den nye kirken i Østre Porsgrunn erstattet den 250 år gamle kirken som brant ned i april 2011. Den nye kirken, som åpnet i 2019, har skapt debatt på grunn av sitt moderne og ukonvensjonelle utseende.

Selbekk mener at kirkens ledelse bør være glade for at folk engasjerer seg og debatterer kirkearkitektur.

– Det er ingen som har sagt at noen av disse kirkene skal rives eller noe sånt. De burde vært glade for at noen er opptatt av dette. Det er likegyldigheten som er det store problemet for Den norske kirke, mener han.

Nordlyskatedralen i Alta er blant de utvalgte kirkene i Dagens kåring av Norges styggeste kirke.
Powered by Labrador CMS