Selma Moren ved Oslo Domkirke i august 2021.

Debatt for unge

Dagsavisen-profil Selma Moren går til VG: – Riktig tidspunkt

– Det jeg skal jobbe med i VG kan jeg masse om. Det er en deilig følelse.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Selma Moren slutter i Dagsavisen etter snart fire år som journalist og debattansvarlig. 13. februar starter hun i en prosjektstilling i VGs nye satsing for ung debatt, omtalte M24 nylig.

– Dagsavisen har vært en stor del av voksenlivet mitt. Det er derfor rart og trist, men det føles riktig å gjøre noe annet nå, sier Moren til Journalisten.

Hun bikket 23 år og var nettopp ferdigutdannet journalist ved Oslo Met da hun fikk fast jobb i Dagsavisen i 2019.

– Det var min første jobb, men det er en grunn til at jeg har vært der til nå: Jeg har trivdes kjempegodt og fått utrolig mange muligheter, sier Moren takknemlig.

I Dagsavisen har Moren vært journalist og debattansvarlig, fått oppmerksomhet som kommentator, hentet flere unge stemmer inn i samfunnsdebatten, skrevet portrettintervjuer og laget egen podkast.

– Det er en av de store gledene ved å jobbe i en mindre avis – at det er kort vei fra idé til produkt og lav terskel for å få sine ideer gjennomført. Men jeg er klar for å jobbe i en større avis og redaksjon, og jeg føler at dette er riktig tidspunkt å gjøre det på.

Tar ikke sluttpakke

Da fordelingen av pressestøtten ble offentliggjort i november, ble det kjent at Dagsavisens støtte skulle kuttes med over 6 millioner kroner, og sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm varslet om at alle ansatte i Dagsavisen skulle få tilbud om sluttpakke.

Moren skal derimot ikke ta sluttpakke, uttaler hun. Hun har sagt opp jobben på vanlig måte. At hun skal slutte i Dagsavisen har ingen tilknytning til nedbemanningen.

Da hun så at VG lyste ut jobb knyttet satsingen på en ung debatt, følte Moren at dette var en drømmejobb for henne.

– Det jeg har jobbet med i Dagsavisen er kjernen av det jeg skal jobbe med i VG. Jeg fikk en intuisjon på at prosjektstillingen koker det ned til det jeg ønsker å drive med: å jobbe med ung debatt og ha muligheten til å kommentere litt selv, selv om det siste ikke blir min hovedoppgave.

Føler seg mer trygg

Da hun begynte i Dagsavisen og etter hvert fikk ansvaret for debattsatsingen der, var hun ganske nervøs, innrømmer hun. Denne gangen hopper hun inn i utfordringen med trygghet.

Selma Moren på jobb i Dagsavisen.

– Jeg føler at jeg har opparbeidet meg erfaring og har mye høyere selvtillit til å utføre store oppgaver. Det jeg skal jobbe med i VG kan jeg masse om. Det er en deilig følelse. Det har jo vært et prosjekt for meg å få et ungt publikum i debatt lenge, sier hun.

At hun skal gå fra en fast stilling til en prosjektstilling, er hun ikke bekymret for heller.

– Rammene innenfor prosjektstillingen jeg har fått er trygge nok for min del, sier hun og påpeker at hun har vært heldig med ansettelsesforhold frem til nå, og er ikke redd hun ikke vil få seg jobb i fremtiden med den erfaringen hun nå sitter med.

Hun kommer til å savne Dagsavisen svært mye, sier hun, men gleder seg samtidig til å jobbe i et større team med journalister.

– Det blir veldig spennende. Jeg gleder meg veldig. Satsingen til VG er veldig viktig og det at de har prioritert å legge inn ressurser til det er så bra og så viktig, sier hun.

– En stor stjerne

– Vi har fulgt med på Selma lenge og hun er en stor stjerne. Vi gleder oss til å jobbe med henne, sier prosjektleder i VG Trine Saugestad Hatlen til Journalisten.

Hatlen skal lede den nye satsingen i VG med støtte fra Tinius-stiftelsen. Hun var med på å lansere Schibsteds «25 under 25» i 2019, som var en debattsatsing for unge stemmer.

– Men jeg fikk ikke ordentlig tid til å utvide dette alene, sier hun.

I tillegg til Moren har VG ansatt Sabina Store-Ashkari og Amanda Strand Askeland i prosjektstillinger som debattjournalister på ung debatt.

– Vi skal sørge for at VG blir størst og best på debatt for unge, at vi løfter flere stemmer inn i debatten og engasjerer flest mye unge til å skrive og uttale seg.

De fleste som sender inn kronikker er gjerne voksne fagpersoner, uttaler Hatlen.

– Det er selvfølgelig bra det også, men vi vil gjerne høre fra de unge og gi et talerør for de som til vanlig ikke uttaler seg mye i offentligheten, sier hun.

Powered by Labrador CMS