TV-teamet instruerte demonstrantene

Danmarks Radio arrangerte like så godt demonstrasjonen de dekket i nyhetene.

Før helgen viste Danmarks Radio (DR) innslag fra demonstrasjoner utenfor retten i Hjørring. Her står bankansatte i den nordjyske EBH Bank tiltalt etter bankkrakket.

Bildene som blant annet ble vist på DRs TV-Avisen, danskenes Dagsrevy, var hentet fra produksjonen av en dokumentarfilm om banken.

– Vrede borgere tok oppstilling utenfor rettslokalet i Hjørring i morges, ble det annonsert på nyhetssendingen.

Ble hentet av tv-teamet

Men ifølge tabloidavisen B.T. var det lite spontant ved denne demonstrasjonen. Avisen forteller at demonstrantene ble hyret inn av DR og fikk utdelt plakater. Som om det ikke var nok ble demonstrantene instruert av filmteamet om hvordan de skulle oppføre seg. Det ble fanget på film som du kan se her.

En av dem som var med på demonstrasjonen var Ulf Nielsen fra Fjerritslev, han skal ifølge B.T. ha tapt 650 kroner på krakket. Nielsen har skrevet leserbrev i lokalavisen, og det var derfor han ble valgt.

– Jeg ble oppringt av en tilrettelegger for et program DR produserer om bankkrakket som mente vi burde dra til retten for å demonstrere. Det var veldig fint, for vi ble hentet med minibuss, kjørt til retten i Hjørring hvor vi fikk en papplate og en tusj fra tv-teamet slik at vi kunne skrive på plakatene, sier Nielsen.

TV-teamet sørget også for transporten hjem.

Skulle ikke vært sendt

– Det kommer fram av TV-Avisen at demonstrantene møtte utenfor retten på eget initiativ. Det er utvetydig feil og blir rettet på TV-Avisen og på nett, sier kanalsjef Lotte Lindegaard i DR1. Hun sier at innslaget aldri burde vært sendt i nyhetene.

Det er redaksjonssjef Hans Peter Blicher i TV 2 Nyhederne enig i. Han stanset reportasjen med bildene fra demonstrasjonen.

– Ganske enkelt fordi jeg ble i tvil om bildene var autentiske. Jeg fikk beskjed fra vår egen fotograf om at det hele virket i scenesatt.

Dette er andre gang i det nye året DR blir tatt med buksene nede.

I forrige uke ble det kjent at medarbeidere i Danmarks Radio «spådde» hva statsminister Helle Thorning-Schmidt ville si i nyttårstalen. En tale de hadde lest noen timer i forveien.

 

Powered by Labrador CMS