Det foreløpige utfallet av en retweetet vits er at Washington Post har suspendert én journalist og sparket en annen.

Felicia Sonmez sparket

Washington Post-journalist reagerte sterkt da kollega retweetet sexistisk vits – nå har hun fått sparken

Kaotisk uke internt i avisa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter en uke preget av både intern og offentlig krangel mellom kollegaer i Washington Post, har avisa sparket journalist Felicia Sonmez, melder The Daily Beast.

Sparkingen er foreløpig siste utfall av en situasjon som oppsto da en annen journalist retweetet en sexistisk vits, og møtte reaksjoner fra blant andre Sonmez.

Suspendert etter retweet

«Alle jenter er bi. Man må bare finne ut om det er -polar eller -fil», var teksten Washington Post-journalist Dave Weigel retweetet i forrige uke.

Kort tid etter skrev Sonmez på Twitter: «Fantastisk å jobbe i et nyhetsmedium der slike retweets er tillatt.» Ifølge CNN konfronterte hun også Weigel i en melding på jobb-kommunikasjonsverktøyet Slack.

Noen dager senere kom nyheten om at Weigel ble suspendert uten lønn i én måned.

Sonmez har også havnet i Twitter-krangler med andre kolleger om Weigels retweet og avisas håndtering av saken.

Samtidig har ansvarlig redaktør Sally Buzbee sendt ut meldinger om viktigheten av at ansatte opptrer «konstruktivt og kollegialt».

Sparket over e-post

Sonmez har selv opplevd reaksjoner fra arbeidsgiver etter Twitter-meldinger: I 2020 ble hun suspendert etter meldinger om tidligere overgrepsanklager mot basketspiller Kobe Bryant, som helt nylig hadde mistet livet i en helikopterulykke.

Siden den gangen har Sonmez også gått til søksmål mot avisa, med anklage om at hun ble diskriminert og blokkert fra å dekke visse saker med bakgrunn i at hun selv hadde stått fram som offer for seksuell vold. Søksmålet ble avvist i mars i år.

Torsdag mistet Sonmez jobben i avisa. New York Times siterer direkte fra oppsigelses-e-posten hun mottok, som viste til overtredelser som «ordrenekt» (insubordination), nedsettende uttalelser om kollegaer på nettet og brudd på avisas retningslinjer for kollegialitet og inkludering på arbeidsplassen.

Verken avisa eller Sonmez har hittil kommentert situasjonen.

Powered by Labrador CMS