David Montgomery besøkte NJs landsmøte i 2007. Foto: Birgit Dannenberg
David Montgomery besøkte NJs landsmøte i 2007. Foto: Birgit Dannenberg

Montgomery stiller i NJs lokaler

Møter 25 klubbledere for å forklare hva han vil med Edda Media.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Leder av Norsk Journalistlags konsernlag i Edda Media (NJE), Carine Johansen, fikk torsdag kveld bekreftelsen fra London. 5. mars kommer Mecom-sjef David Montgomery til Torggata 5, der NJ har sine kontorer.

- Vi synes det er positivt at han stiller. Vi har invitert ham og Edda Medias styreleder Truls Velgaard, for å høre med dem hva det vil innebære at Mecom beholder Edda Media, sier Johansen.

Langvarig salgsprosess

Montgomery ble invitert for flere uker siden, før avgjørelsen om å selge Edda Medias virksomheter på Nordvestlandet til Polaris Media. Mens ansatte og tillitsvalgte i Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke jubler over salget til Polaris, er Johansen og andre sentrale Edda-tillitsvalgte skeptiske mot å fortsette under Mecoms eierskap.

Rundt 25 av de redaksjonelle klubblederne i Edda-bedriftene vil være til stede på NJE-møtet 5. mars. Klubblederne kommer ifølge Johansen til å utfordre Mecom-sjefen om hans syn på salgsprosessen, som har pågått helt siden i fjor sommer. Salget til Polaris skal fullføres i løpet av første halvår.

I etterkant av styrevedtaket tirsdag kveld har både Montgomery og Velgaard uttalt at Mecom akter å beholde resten av sitt norske mediekonsern.

Redaksjonell kvalitet

- Vi kommer til å snakke med Montgomery om to hovedtemaer. For det første hvordan Mecom akter å operere overfor Edda Media og for det andre om hans syn på redaksjonell kvalitet. Montgomery har, så lenge Mecom har eid Edda, kommet med ulike utspill. Blant annet har han snakket om lavere skille mellom redaksjonene og markedsavdelingene, nedbygging av deskene og en utvikling i retning av færre fast ansatte og flere frilansere, sier Johansen.

NJE er interessert i å høre hvordan Montgomery akter å bruke Edda Medias redaksjonelle ressuser de kommende årene, samt hvilke satsingsområder Mecom som eier vil sette inn penger på.

- Montgomery er avismann, så det blir uansett interessant å høre på ham. Møtet er et lukket arrangement for Edda-klubblederne og representanter for NJ sentralt, forteller Johansen, som også er ansatterepresentant i Edda Medias konsernstyre.

Powered by Labrador CMS