DN.no vant finanskrisen

Fikk flest nye lesere som følge av bankkrisen i USA.

Publisert   Sist oppdatert

Det heter seg at en manns død er en annen manns brød, og det som begynte som sjokkartet bankkrise i USA, har fått lesere verden over til å lese økonominyheter som aldri før.

Financial Times meldte om en 250 prosent økning i antall unike brukere i uke 38. Det var uken da USAs fjerde største investeringsbank, Lehman Brothers, kollapset.

Opptur

Blant norske økonominettsteder så Dagens Næringslivs nettutgave den suverent største lesertallsøkningen den uken. DN.no hadde 25 prosent flere unike i uke 38, etterfulgt av Hegnar Online med 20,3, NA24.no med 19,7 og E24 med 10,6 prosent. Alle fire, hvorav E24.no er det største målt i antall brukere, så også en stor økning i antall sidevisninger denne uken.

– Jeg synes det er gledelig at vi hadde prosentvis størst økning. Det viser at vi både har riktige saker og er lesernes førstevalg når det skjer store ting, sier sjefredaktør Svein-Thore Gran.

Varig vekst?

Skal man legge den eksplosjonsartede økningen i lesertall for økonominettsteder i uke 38 til grunn, er det er duket for gode lesertall for disse nettstedene i lang tid fremover. Siden Lehman Brothers’ kollaps er bankkrisen bare blitt dypere, og nattens nyhet om Representantenes hus som skulle redde den amerikanske økonomien peker mot et fortsatt dramatisk nyhetsbilde på økonomisiden.

Gran mener det er interessant å reflektere over hva som skjer hvis krisen vedvarer over lang tid:

- Det blir nok utfordrende for nettavisene å fortsette å finne dybdestoff hvis krisen trekker ut.