Hans Rustad vil si det samme, men kanskje med andre ord, framover.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Hans Rustad: – Vi kan veie våre ord bedre
Svarte på kritikk fra redaktørforeningen.
– Jeg vil selvfølgelig legge meg uttalelsen på sinnet, og kommer til å skrive et svar til både leserne og foreningen og reflektere over det som blir sagt, sa Document-redaktør Hans Rustad etter at han hadde fått skarp kritikk fra redaktørforeningens styre.
Styret diskuterte tirsdag om Rustad hadde handlet mot foreningens formål, og kom fram til kritikk mot uttalelser de mener er å stemple alle norske redaktørstyrte medier som løgnere. De mente imidlertid ikke at han hadde oppfordret til vold mot journalister.
– Kan si det på en annen måte
Rustad har publisert flere kommentarer der han beskriver at amerikanske - og norske - medier lyver om det egentlige presidentvalgresultatet i USA.
Rustad responderte under et pressemøte i regi av redaktørforeningen etter styremøtet, da Journalisten spurte om hans reaksjon.
– Jeg forstår at det er visse formuleringer som har falt styret tungt for brystet, og det kommer jeg til å gi min forklaring på, sa Rustad, og medgikk at han «kanskje burde bruke andre ord».
– Man kan godt si de samme tingene, at man er rykende uenig med resten av mediene. Men man kan si det på en annen måte, det vil være mitt svar.
– «Løgn» en politisk betegnelse
Styrets nestleder Eirik Hoff Lysholm uttalte at styret hadde brukt en del tid på å diskutere om det faktum at det er frivillig å være medlem av foreningen:
– Det som styret kanskje spurte seg mest om i dag, er at hvis man mener at de andre som kollektiv farer med løgner, da er vi litt i stuss om hvorfor man ønsker å være medlem av vårt kollegium, sa Lysholm.
Til det svarte Rustad:
– Når man brukt så sterke ord som løgn, er ikke det personlig, det er en politisk betegnelse. Denne foreningen er til for offentligheten i Norge, og vi ønsker å gi et bidrag til offentligheten, i samtale med andre medier. Vi må forholde oss til at flertallet av mediene har en helt annen oppfatning enn oss. Det er vel noe med styrkeforholdet der som gjør at vi kan veie våre ord bedre.