David Montgomery  går av som konsernsjef i januar.
David Montgomery går av som konsernsjef i januar.

Montgomery går

Gir etter for press fra aksjonærer, slutter i januar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I en børsmelding fra Mecom Group torsdag bekjentgjør David Montgomery at han vil gå av som konsernsjef.

Dette til tross for at 61-åringen har full tillit i Mecoms styre. Bakgrunnen for avgangen er press fra aksjonærgrupper som representerer et flertall av aksjene i Mecom, slik Journalisten.no skrev tidligere i dag.

Grunnlegger

Montgomery grunnla Mecom, som har vokst til å bli et av de ledende avis- og mediekonsernene i Europa, i 2000. Mecom eier blant annet norske Edda Media, som ble kjøpt fra Orkla-konsernet i 2006.

Montgomery oppgir at han vil forlate sin stilling når Mecom legger fram sin faste markedsrapport i januar.

I mellomtiden vil Mecom-sjefen fortsette å gjennomføre konsernets eksisterende strategi sammen med sitt lederteam. I børsmeldingen understrekes det at ledergruppen i likhet med Montgomery nyter full tillit i det sittende styret.

Endringsprosess

– Virksomheten har taklet nedgangstidene godt og legger nå om til en drift med bredere innhold og tiltakende online-inntekter. Denne transformasjonsprosessen vil fortsette resten av året og videre framover, basert på engasjementet og energien til Mecoms ledelse og alle ansatte, sier Montgomery i børsmeldingen.

Mecoms styre vil nå gjennomføre en prosess for å finne den best kvalifiserte personen til å etterfølge Montgomery. Aksjonærgruppene som har gjort opprør mot konsernsjefen og hans nærmeste medarbeider, Keith Allen, skal ha skal ha foreslått å erstatte Montgomery med Patrick Tillieux, tidligere konsernsjef i SBS og nåværende toppsjef i ProSiebenSat.1.

– Godt nok melket

Carine Johansen, ansatterepresentant i Edda Medias styre og leder for konsernlaget NJ i Edda, mottok nyheten om Montgomerys varslede avgang av Journalisten.no.

– Det har jo vært spekulasjoner det siste døgnet. Men dette er så ferskt at jeg foreløpig ikke ser for meg hva det vil innebære at Montgomery må gå. Det er ikke sikkert at det er en god nyhet for oss i Norge. Jeg kjenner ikke nok til begrunnelsen for at han går av. Hvis det er fordi aksjonærene mener at han ikke har levert gode nok resultater, er jeg bekymret. Vi er godt nok melket i Edda Media, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS