Tar over etter Riksnytt

Da lokalradio ble stående uten en tilbyder av riksnyheter, bestemte Jonas Bording å vrenge lommene og brette opp ermene.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke ble det kjent at NTB velger å legge ned Riksnytt som tjeneste. På dagen to år etter at NTB kunngjorde kjøpet av nyhetstjenesten fra Edda Media, har bunnen falt ut sammen med Jærradiogruppen, og NTB finner ikke gode kilder til skikkelig inntjening.

Tidligere i høst valgte P4 å droppe sin tjeneste med riksnyheter til lokalradiostasjonene, og da Riksnytt ble lagt ned valgte NRK Dagsnytt å gjøre det samme. Dermed står lokalradiostasjonene i Norge uten en leverandør av riksnyheter. Derfor starter Jonas Bording sin egen tjeneste, Radionyhetene.

Egeninnsats

– Hvordan skal du klare å få til dette når de ovennevnte aktørene ikke gjorde det?

– Mitt opplegg er basert på at jeg gjør hoveddelen av arbeidet, og leier inn hjelp i helgene og litt på hverdagene. Målet er å holde veldig lave kostnader på lønnssiden. Det er et betimelig spørsmål for det er andre som ikke har klart det før, men jeg mener det bør kunne gå, sier Bording.

Han forteller at det blir lange dager for ham med start klokken 05 om morgenen. Radionyhetene vil levere to minutter lange buller fra 06 om morgenen til klokken 18 på ettermiddagen. I helgene blir arbeidsdagen litt kortere, da begynner dagen først klokken 08.

Og tidspresset er allerede merkbart, for i underkant av ei uke etter at han besluttet å satse, er det bare en måned til han skal være på lufta.

Ikke kø

– Hvordan har responsen fra lokalradioaktørene vært?

– Jeg har fått veldig hyggelige tilbakemeldinger, men jeg har så langt ikke blitt nedringt. Men det er kort tid siden dette skjedde. Det er nok noen av aktørene som er usikre på meg, så jeg må bevise meg.

Det er Bording selv som finansierer satsingen, samtidig som han er i dialog om å få etableringsstøtte. I høst sluttet Bording i P4 etter ni år som blant annet tekniker, nyhetsanker og programleder. Da hadde han og samboeren fått nok av Lillehammer for en stund, og flyttet hjem til Arendal.

Lav pris

Så langt har Bording valgt å prise seg forholdsvis lavt i håp om å få med seg flest mulig.

– Lokalradiobransjen er litt spesiell, den er sammensatt av mange ulike aktører. I og med at det er både store og små virksomheter, er det vanskelig å sette en pris. Derfor har jeg valgt ikke å legge meg for høyt. Det tror jeg er veien å gå, for det er ikke mange nok store til å ta høy pris.

Sendingene vil bli lastet opp på en ftp-server klar for nedlasting ti minutter før sending, skriver Norsk Lokalradioforbund på sine nettsider.