Dagsavisen og publisher Eirik Hoff Lysholm er på offensiven og utvider satsingen fra én til fire byer. Fotomontasje: Jan Inge Haga/skjermdump
Dagsavisen og publisher Eirik Hoff Lysholm er på offensiven og utvider satsingen fra én til fire byer. Fotomontasje: Jan Inge Haga/skjermdump

Dagsavisen med storsatsing på papir og nett i Østfold

På gata lørdag med Dagsavisen Østfold og lokale nettsteder i Fredrikstad, Moss, Sarpsborg og Halden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagsavisen har utgitt lokalutgaven Moss Dagblad i to år, men utvider nå sin satsing i fylket i form av Dagsavisen Østfold og lokale nettsteder i de fire byene.

I et budskap til østfoldingene lokker sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm med at Dagsavisen Østfold skal bringe leserne “det viktigste som skjer lokalt, nasjonalt og internasjonalt hjem i postkassa i et samlet avisprodukt”.

– Jeg har fortsatt troen på journalistikk. Derfor lager vi lager sonede utgaver av Dagsavisen for å utvide vårt nedslagsfelt, sier Hoff Lysholm på direkten da han gjestet studioet til NRK Østfold onsdag morgen.

Han antyder 10-12 lokale Østfold-sider. Seks journalister i Østfold skal sikre dette lokale innholdet.

– Den som ikke våger vil ikke overleve i dette avismarkedet, sier Dagsavisen-sjefen og understreker at finansieringen av denne typen satsinger er vanskelig uten en papiravis i bunn.

Lokale sider

Dagsavisen Østfold vil ha lokale sider for de som bor i Fredrikstad, Moss, Sarpsborg og Halden. I en frisk tone skriver Hoff Lysholm at de som ikke gidder å lese om nabobyen bare kan bla videre til sider med annet lesestoff. Regionutgaven vil nemlig også by på det mest sentrale innholdet fra Dagsavisens hovedutgave.

Stammen i Dagsavisen Østfold vil være innholdet fra riksutgaven. I tillegg byr Dagsavisen på ultralokale nettsteder: www.mossdagblad.no, www.fredrikstad24.no, www. sarpsborg24.no og www.halden24.no, som skal oppdateres flere ganger om dagen.

Amerikansk modell

Dagsavisen er for tiden på jakt etter flere investorer som kan bidra til å styrke virksomheten. Selskapet ønsker å bygge opp et mini-konsern med tidligere nr. 2-aviser i norske byer. Dagsavisen har, med Mentor Medier i ryggen, allerede overtatt Rogalands Avis og gjenopplivet Moss Dagblad og Fremtiden i Drammen.

“Kombinasjonen av lokale sider i en fullverdig, nasjonal kvalitetsavis på papir og rendyrkede, lokale nettsteder har vist seg som en suksess. USAs største avis har de siste årene gjennomført det samme i over 100 byer. Mange steder har det vært redningen for lokalt mediemangfold og daglig nyhetskonkurranse”, skriver Hoff Lysholm i sitt budskap til folk i Østfold.

Han minner om at Dagsavisen var først ute med en slik «alt i ett»­-avis i det norske markedet.

Journalister på plass

“Når vi nå inkluderer fire Østfold­-byer, har vi hver dag journalister på plass for å lage lokaljournalistikk i åtte norske byer”, skriver Dagsavisen-sjefen.

I Fredrikstad har Dagsavisen fått på plass to lokale journalister med fartstid fra Dagsavisen og lokale medier. Lesere i Sarpsborg og Halden vil kjenne igjen navnene til Morten Øby og Rainer Prang.

Powered by Labrador CMS