Eli Ørjasæter er blant de nye medlemmene i Kringkastingsrådet. Foto: Helge Øgrim
Eli Ørjasæter er blant de nye medlemmene i Kringkastingsrådet. Foto: Helge Øgrim

Ørjasæter inn i K-rådet

Som ventet ble Per Edgar Kokkvold utnevnt som leder.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uken kunne Journalisten fortelle at Per Edgar Kokkvold ville bli utnevnt til ny leder i Kringkastingsrådet av regjeringen. Nå er det bekreftet at han skal lede rådet fram til 2017.

– Kokkvold vil bidra til å vitalisere diskusjonene i Kringkastingsrådet sammen med resten av medlemmene. Kokkvold har gjennom sin tid som mangeårig leder av Norsk Presseforbund vært en markant stemme i ordskiftet om presseetikk, sier kulturminister Thorhild Widvey i en pressemelding.

– Krevende diskusjoner

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har tidligere sittet i styret til Norsk Pressforbund da Kokkvold var generalsekretær.

– Så nå skal han vel ta litt igjen. Men han har integritet som mellomnavn. Det er utrolig spennende. Det blir et mer synlig K-råd, sier Eriksen til Journalisten.

– Jeg er forberedt på mange krevende diskusjoner.

LLA-leder nytt navn

 Kokkvold får Rune Hetland som vararepresentant. Hetland er daglig leder av Landslaget for Lokalaviser (LLA). Medieviter Kjersti Thorbjørnrud er nestleder med Mona Solbakk som varamedlem.

BTs politiske redaktør Frank Rossavik fornyer med en periode til i rådet, som varamedlem har han høyrepolitiker Henning Warloe fra Bergen. Fylkesråd Beate Bø Nilsen i Nordland blir fast medlem etter å ha vært varamedlem i forrige periode. Hanna Wozene Kvam er hennes vara.  Medieprofessor Hallvard Moe ved Universitetet i Bergen er nytt medlem i rådet. Som varamedlem får han mangeårig NRK-medarbeider og fotballtrener Ola By Rise.

Ny i rådet er også kommentator Elin Ørjasæter. Hun får tidligere direktør for Olavfestdagene Randi Wenche Haugen som vara.