Mediefolk:

ESA har ansatt den tidligere journalisten Jarle Hetland som ny kommunikasjonssjef.
ESA har ansatt den tidligere journalisten Jarle Hetland som ny kommunikasjonssjef.

Jarle Hetland er ansatt som ny kommunikasjonssjef i ESA

– Utfordrende tider for Europa.

Publisert Sist oppdatert

EFTAs overvåkningsorgan (ESA) har ansatt Jarle Hetland som ny kommunikasjonssjef, skriver ESA i en pressemelding.

Han tiltrer stillingen 1. september.

Hetland kommer fra International Trade Centre (ITC), en organisasjon delt mellom FN og Verdens handelsorganisasjon, hvor han har fungert som kommunikasjonsrådgiver og talsperson siden 2012.

– Etter å jobbet med handel og utvikling for ITC i åtte år, gleder jeg meg til å komme tilbake til Brussel og igjen jobbe med saker relatert til EU- og EØS-samarbeidet. Og jeg er veldig stolt over å ha blitt bedt om å lede ESAs kommunikasjonsenhet, sier Hetland ifølge pressemeldingen.

Hetland har både norsk og irsk statsborgerskap, og har en grad i journalistikk fra Southampton Solent University, og var tidligere seniorredaktør for den politiske ukeavisen European Voice (i dag Politico Europe).

Før det jobbet han som journalist for Farmers Guardian, en ukeavis som dekker britisk landbruk og distriktspolitikk.

– Dette er utfordrende tider for Europa, også for EFTA-statene, som krever betimelig og tydelig kommunikasjon. Av spesiell betydning vil være å tydeliggjøre ESAs rolle og relevans i folks hverdag og for næringslivet på Island, i Liechtenstein og i Norge, sier Hetland.

– Jeg ser frem til å bruke min kommunikasjonserfaring fra Genève og andre steder i verden, hos ESA, og å bidra til å øke organisasjonens synlighet i samarbeid med mange dyktige kolleger.

Hetland etterfølger Øystein Solvang, som forlater ESA for å bli kommunikasjonsdirektør i Norsk pasientskadeerstatning.