Et Google-skilt i Mountain View i California.
Et Google-skilt i Mountain View i California.

Financial Times: Google planlegger kampanje mot EU-kommissær

Har fått tak i et lekket, internt dokument

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Google planlegger en aggressiv kampanje rettet mot EU-kommissær Thierry Breton og andre i Brussel som jobber med lover som kan begrense nettkjempenes makt.

Det melder Financial Times , som har fått tak i et lekket, internt dokument. Det skal være utarbeidet som et svar på en planlagt ny EU-lov om digitale tjenester. Det er første gang på to tiår at Brussel planlegger en overhaling av reglene for nettselskaper.

I dokumentet, som først ble omtalt av franske Le Point, beskrives en to måneders strategi for å få fjernet «urimelige begrensninger» på Googles forretningsmodell og «endre det politiske narrativet» rundt lovforslaget.

Breton, som har vært en av EUs fremste forkjemperne for å dele opp gigantiske teknologiselskaper, utpekes spesielt, skriver den britiske finansavisen.

Motbør

Et av målene i satsingen er å skape økt motbør for den franske kommissæren og svekke støtten for forslaget i Brussel.

Den nye loven tar for seg en rekke temaer og skal blant annet hindre ulovlig innhold, sørge for åpenhet rundt annonsering og hindre desinformasjon. Et utkast skal foreligge i desember.

Breton sier til Financial Times at han ikke er overrasket, men at han er fast bestemt på å «gjøre det riktige».

– Europa trenger regler, inkludert en lov om digitale tjenester, som møter utfordringene. Som vi har gjort klart i vår offentlige og private kommunikasjon, er vi bekymret for enkelte forslag som det er rapportert om og som vil forhindre globale teknologiselskaper fra å tjene de økende behovene til europeiske brukere og selskaper, heter det i en uttalelse fra Googles talskvinne Karan Bhatia.

Italiensk etterforskning

Onsdag ble det også kjent at italienske myndigheter har innledet etterforskning av Google på grunn av mistanke om misbruk av markedsmakt. Saken dreier seg om annonsemarkedet på nett.

Italienske konkurransemyndigheter og politi troppet tirsdag opp på Googles italienske hovedkontor, melder DPA.

Powered by Labrador CMS