Hans Christian Vadseth. Foto: Birgit Dannenberg
Hans Christian Vadseth. Foto: Birgit Dannenberg

Åpner for leserne igjen

Nå får leserne til Fevennen lov til å debattere på nettsidene igjen.

Publisert Sist oppdatert

Etter et halvt år uten nettdebatt åpner Fædrelandsvennen og sjefredaktør Hans Christian Vadseth slusene, men ikke uten kontroll.

Debattsug

Ifølge Vadseth utløste stengningen av forumet i slutten av juni et sug etter nettdebatten blant brukerne.

– Det er mange som har kontaktet oss og spurt når debatten kommer tilbake. Vi har da fortalt det vil være på plass med ny nettavis, forteller redaktøren.

Denne uken var den nye nettavisen oppe og sto, og nå er det igjen mulig å debattere på Fevennens sider, men denne gangen er det strengere enn tidligere.

Ansvarliggjøring av brukerne

– Forskjellen er ansvarliggjøring av brukerne. Sist visste vi ikke hvem de var og selv om regelen var at brukerne skulle registrere seg med fullt navn, kunne vi ikke kontrollere om det var falske navn eller ei, sier Vadseth.

Den gang, forteller han, hadde ikke Fevennen muligheten til å sanksjonere mot dem som misbrukte ordningen. Nå må debattantene registrere seg med hjelp av mobiltelefonen. Dermed kan Fevennen kontrollere nummeret og på den måten også vite hvem brukerne er.

Etterredigering

Vadseth viser til at dette er blitt en normal måte å holde orden på nettdebatten. Sjefredaktøren forklarer at det ikke vil forekomme forhåndsredigering i debatten. Tidligere i høst innførte Journalisten.no samme debattsystemet.

– Men i motsetning til Journalistens eier tror jeg våre eiere vil ta imot debatten på en veldig positiv måte, sier Vadseth.

Han forteller at det ikke blir fritt fram på debatten selv om det ikke er noen forhåndsmoderering.

– Det er enkelte ting vi ikke tolererer, som rasisme, grisprat og grove usakligheter. Samtidig ligger det i bunnen at nettdebatten har en annen form og tone enn den vi finner i andre medier.

Powered by Labrador CMS