Even Aas-Eng. Foto: Frida Marie Grande
Even Aas-Eng. Foto: Frida Marie Grande

Filter Media vil hente 10 millioner kroner og ansette 20 journalister

Sier de vil ta opp nyhetskampen med VG og Dagbladet på nett.

Publisert Sist oppdatert

– Planen er å ansette 20 journalister og selgere de neste 18 månedene og bli en avis som setter dagsorden med uavhengig kvalitetsjournalistikk, sa gründer og utgiver Lars Eirik Eide på en pressekonferanse onsdag ettermiddag, ifølge Kampanje.

Selv skyter gründerne inn 1,5 millioner kroner av de 10 millionene de ønsker å hente gjennom en emisjon. Fire gründere og tidligere Dagblad-ansatte står bak Filter Media Norge AS, som siden november 2015 har lansert nettavisene Filter Nyheter og Filter Film og TV, samt den kommersielle nettavisen Filter Partner.

For ett år siden meldte selskapet at det Trigger-gründer Preben Carlsen og tidligere Schibsted-direktør Andreas Thorsheim kom inn på eiersiden.

– Det vil alltid være interessant med investorer som kan tilføre oss kompetanse og som har en interesse for journalistikk, sa styreleder Even Aas-Eng på pressetreffet, ifølge Kampanje.

Han la til at det er uaktuelt for dagens eiere å gi fra seg majoriteten i selskapet.

Filter ansatte i fjor Harald Klungtveit og Pål Nordseth som journalister til henholdsvis nyhets- og film-satsingene. Førstnevnte er nå redaktør for Filter nyheter.

Powered by Labrador CMS