Geir Inge Olsen Bjarne Horsevik Brann på Sande
Geir Inge Olsen Bjarne Horsevik Brann på Sande

– De stilte selv opp foran flammene

Du har sikkert sett bildet før. Sjekk hvordan det ble sånn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De siste ukene har bildet av to menn foran et brennende bygg blitt diskutert heftig i sosiale medier. Vi tok kontakt med journalist Ingunn Osland i Firda for å finne ut av hvordan bildet ble til.

Her finner du Firdas nyhetssak om brannen.

– Et kontrastfylt, eller hva skal vi si … tragikomisk bilde, som ble lagt merke til?

– Ja, det kan du trygt si. Det fikk veldig stor spredning via twitter og Facebook. Det nådde mye lenger ut enn vi er vant med her i Firda. Det ser jo litt merkelig ut og jeg har fått en del meldinger om at bygget måtte være godt forsikret …

– Hva er det som skjer egentlig?

– Vi fikk melding om brann i en bensinstasjon på Sande, ca. 20 minutter fra Førde, og rykket ut med to journalister. Det var ganske dramatisk selv om de hadde fått vekk det som var eksplosivt. Det er også litt spesielt at man ikke ser noen brannmenn, men de er der, de jobber på  den andre siden. De to karene, som måtte se arbeidsplassen sin gå opp i røyk, er Geir Inge Olsen, daglig leder for bensinstasjonen, og Bjarne Horsevik, som jobber i verksteddelen av bygget.

– De ser ut til å ta det med fatning, og stille villig opp?

– Det er en sak i seg sjøl. Jeg hadde stått og intervjuet dem om hvordan de følte det når arbeidsplassen gjennom mange år sto i brann, og så spurte  jeg om de kunne bli med på et bilde. Og det hadde de tydelig veldig lyst til. De stilte seg opp sånn før jeg fikk sagt noe. De trodde visst at det er sånn man gjør når avisa kommer.

– Om med et smil om munnen..?

– Blant bildene jeg tok er det faktisk dette han gliser minst på. Flammer og røyk sto ut bak dem, det smalt og singla i glass, men de sto like rolig. Jeg var skeptisk til å bruke det etterpå, at det ville bli litt feil.

– I kommentarfeltet får avisa både ris og ros. Noen mener bildet ikke skulle vært brukt, andre synes det er fantastisk bra. Har du fått mange reaksjoner?

– Ja, jeg har nok det. Men mest ros. Jeg skjønner at folk synes det er et merkelig bilde, jeg synes det sjøl.

 

Powered by Labrador CMS