Mener Dagbladet bryter loven

Forbrukerombudet ser på måten avisa tar betalt for nettdebatten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I begynnelsen av september innførte Dagbladet mikrobetaling på nettdebatten. Over et par dager sendte avisa ut sms-er til alle sine registrerte brukere hvor de ble fortalt at det kostet fem kroner i måneden å delta i nettdebatten. Brukerne måtte alternativ selv slette profilen sin før Dagbladets økonomiavdeling rakk å trekke dem for penger.

Klagde

Det mente bloggeren fr. Martinsen ikke kunne være i tråd med loven, og klaget ordningen inn for Forbrukerombudet. Hun reagerte på at sms-varselet om betaling også var en avtaleendring, noe hun mener ikke kom godt nok fram i meldingen.

Svaret fra Forbrukerombudet var tydelig, der i gården mener de at Dagbladet bryter Markedsføringslovens paragraf 11 som sier at det er forbudt å kreve betaling for en tjeneste uten avtale.

Dagbladet har fått frist til 6. oktober med å legge fram dokumentasjon for at det foreligger en avtale om aktiv aksept fra forbrukerne som skal belastes for tjenesten.

Svarer

Dagbladets teknologi- og utviklingssjef Ann Baekken sier brukerne i utgangspunktet aksepterte at det kunne komme endringer, og at de kunne ende med å bli krevd betaling for deltakelse i debatten og for administrasjonsgebyr for verifisering.

Likevel innrømmer Baekken at informasjonen som gikk ut på sms til brukerne kunne vært bedre.

– Det kunne kanskje vært tydeligere at endringen innebærer at tjenesten koster penger. Kommunikasjonen med brukere kan aldri bli for tydelig, sier Baekken.

Dagbladet mottok klagen torsdag. Så langt har de blant annet tydeliggjort hvordan brukerne kan melde seg av tjenesten.

Powered by Labrador CMS