Banning strupte NRK-debatt

Ble for mye usaklig OL-chatting. Innfører forhåndsmoderering.

- Har vært for mange bannord, usaklig oppføserl. Ny rutine med full forhåndsmodereing. Overraskende? Hadde håpet på en sporstevent at vi salpp de verste usalighetene off topic. Lærte det,  forhåndsmodrering. Helt åpen chatt, uten identifiserng. 
- mange f-ord. banning, foklk som utgir seg for å være NRK-folk. late som de var en kommentator og latet at de satt på et OL-arena. Forts..med moderering. 

- majoritetetn av debatten har vært bra, høyt nivå faglig debatt, stort tempo. Noen troll har dukket, 90 prosent veldig bra, kanskje 95 prosent,. Andre har vært fliknke til å prøve å oppdra de som har ødelagt. den indre justisen var ikke nok. Vil ha faglige, gode debatter, engaserende debatter.

Mandag stanset NRK all åpen debatt knyttet til de sju OL-kanalene på nrk.no.

- Årsaken var at chattefunksjonen ble misbrukt. Det ble for mange bannord og for mye usaklig oppførsel, sier frontredaktør Frank Gander til Journalisten.no.

Mindretallet ødela

Gander understreker at majoriteten av den pågående debatten var saklig og god.

- Det var høyt tempo i helgen, og 90-95 prosent av innleggene var i tråd med vårt håp om å få en faglig og engasjerende debatt knyttet til direktesendingene fra London-OL. Men det dukket dessverre opp en del troll, og det hjalp ikke at andre debattanter forsøkte å oppdra dem som ødela. Den indre justisen var ikke nok, og derfor måtte vi sette foten ned, forteller Gander.

Han opplyser at enkelte til og med ga seg ut for å være NRK-kommentatorer som befant seg på OL-arenaene.

Forhåndsmoderering

Forsøket med åpen chat, der deltakerne slapp å identifisere seg, ble altså for sterk kost. NRK innfører derfor full forhåndskontroll av nettdebatten rundt de sju OL-kanalene. 

- I forbindelse med et sportsevent som OL hadde vi håpet å slippe de verste usaklighetene. Lærdommen er at det ikke gikk. Vi tar derfor i bruk forhåndsmoderering. Det er ikke noe vi bruker ellers. Til vanlig kjører vi debatt og kommentarer på nrk.no med pålogging gjennom Disqus, sier Gander.

 

 

 

Powered by Labrador CMS