Foto: Kathrine Geard
Foto: Kathrine Geard

Aftenposten: Malthe-Sørenssens fingeravtrykk knyttes til mulig avlytting

Fingeravtrykkene til Geir Selvik Malthe-Sørenssen skal ha blitt funnet på advokat Harald Stabells kontor etter den påståtte avlyttingen der i 2012, skriver Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fingeravtrykkene ble ifølge avisens kilder funnet i den delen av advokatens kontor der det påståtte avlyttingsutstyret skal ha stått.

I forbindelse med disse opplysningene har Stabell funnet ut at Malthe-Sørenssen kan ha vært alene på hans kontor flere ganger.

– I lys av det som etter hvert kommer fram om at han har lurt både den ene og den andre, får jeg en stadig sterkere mistanke om at han kan ha lurt meg også når det gjelder dette, sier Stabell.

Malthe-Sørenssens advokat Jonny Sveen har ikke svart på henvendelser om denne saken.

Malthe-Sørenssen er mistenkt i avlyttingssaken. Denne uka meldte Dagbladet at han innrømmer å ha lurt Arne Treholt og advokat Harald Stabell ved å dikte opp en fiktiv etterretningsagent, som ble spilt av en svenske. Onsdag sa denne samme svensken til VG og Dagbladet at han ble brukt som en falsk kilde også i arvesaken mot advokat Mona Høiness.

Tirsdag innrømmet Malthe-Sørenssen at han lurte Arne Treholt og advokat Harald Stabell ved å bruke en tidligere straffedømt 51-årig svensk familiefar som fiktiv etterretningsagent. Nå erkjenner den samme 51-åringen at han var innblandet i arvesaken mot advokat Mona Høiness, skriver VG.

Saken mot Høiness ble avsluttet i lagmannsretten i 2014, da testamentet til avdøde Synnøve Urdahl ble erklært gyldig. Urdahl testamenterte hele sin formue til Høiness, men kvinnens slektninger hevdet Urdahl ikke var åndsfrisk nok til å formulere testamentet.

Striden førte til at Malthe-Sørenssen ble hentet inn som slektningenes utreder i 2012. I en epost til det avdøde ekteparet Urdahls familie hevdet Malthe-Sørenssen at han hadde dokumentasjon som kunne motbevise gyldigheten av Synnøve Urdahls testamente.

 

Dokumentasjonen var angivelig hos en kilde i Dubai, som var i besittelse av en PC han hevdet hadde tilhørt Høiness. 51-åringen hevder overfor Dagbladet at Malthe-Sørenssen ba ham om å spille denne falske kilden, og at han ringte slektningenes advokat, Fred A. Gade, for å opplyse om dokumentene.

I en epost sendt via advokat Jonny Sveen til VG avviser Malthe-Sørenssen at han ba 51-åringen om å kontakte Gade. Han erkjenner imidlertid at han diskuterte saken med 51-åringen.

Powered by Labrador CMS