BBC hevder russisk fly åpnet ild mot pressefolk

Flere pressefolk er drept i Georgia, BBC-korrespondent hevder de ble beskutt av russisk fly.

Gavin Hewitt, som har dekket urolighetene i Georgia for BBC, hevder i dette YouTube-klippet at han ble beskutt av russerne under oppdraget.

International News Safety Institute (INSI) rapportere i går at fire pressefolk og en sjåfør har mistet livet siden konflikten mellom Georgia og Russland flammet opp sist uke.

I går tirsdag, ble den nederlandske kameramannen Stan Storimans drept i et bombeangrep i byen Gori, like ved grensene til Sør-Ossetia. Hans nederlandske reporterkollega, begge på jobb for tv-selskapet RTL, ble såret. Tre georgiske journalister er også rapportert omkommet i konflikten hvor Russland og Georgia nå har kommet til enighet om å søke en fredelig løsning.

En korrespondent for den engelskspråklige russiske statskanalen Russia Today, William Dunbar, har sagt opp stillingen sin etter at hans rapporter ble kansellert da han nevnte russernes bombinger i en sending. Det har også vært rapporter om private russiske hacker-angrep både mot nettsidene til Georgiske myndigheter og mot sidene til internasjonale tv-kanaler som CNN.

Powered by Labrador CMS