Gruer seg til ulykkesopptak

- Det var ekkelt å se meg selv, sier «71 grader nord»-deltaker Tone Merete Petersen etter den første episoden av reality-serien på TVNorge torsdag. TVNorge kjører nå forhåndsreklame for neste episode, med sterkt fokus på Petersens nær døden-opplevelse da hun ble truffet av et steinsprang.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Petersen gruer seg til å se opptakene fra ulykken.

Den såkalte traileren til episode to av «71 grader nord» vinkler på det som holdt på å bli en stor tragedie. Tone Merete Petersen var noen millimeter fra døden da en stein på rundt 70 kilo feide henne ned en dalside og ut i et elveleie under opptakene i juli. Også deltaker Svein Dale ble lettere skadd i steinspranget.

Det som skulle være en tøff, men trivelig tur opp til Galdhøpiggen ble et mareritt for alle deltakerne.

Forslått til sykehus

Blødende og forslått ble Petersen fløyet med legehelikopter til legesenteret i Lom, og derfra fraktet med ambulanse til fylkessykehuset på Lillehammer. Hun kunne naturlig nok ikke fortsette som deltaker.

Torsdag kveld sendte TVNorge den første episoden av årets «71 grader nord»-serie. TVNorge reklamerer nå for neste episode i form av den omtalte traileren.

- Jeg var veldig uforberedt og synes det var ekkelt å se meg selv i den første episoden. Hvordan jeg vil reagere når jeg ser den neste episoden, som i stor grad kommer til å handle om meg og ulykken, vet jeg ikke, sier Tone Merete Petersen. Hun forteller at hun får episode to i posten hjem til seg selv i Stjørdal i morgen, lørdag.

- Det er jo fint at jeg får sett den før alle andre, slik at jeg er forberedt på det som kommer. Jeg gleder meg ikke akkurat, selv om alt har gått bra med meg i det daglige etter opplevelsene i sommer, beretter Petersen.

Ikke negativ

- Hva er din reaksjon på at TVNorge fokuserer så sterkt på ulykken din i traileren til neste episode?

- Jeg har ikke noen negative følelser rundt at de bruker meg i traileren. Neste episode er veldig fokusert på meg, og ulykken utgjør en stor del av programmet. Det hadde jo vært rart om ikke TVNorge vinklet på det i forhåndsreklamen, mener Petersen.

Også informasjonskonsulent Ingrid Medhus i TVNorge understreker at Petersens ulykke kommer til å dominere episode to i «71 grader nord».

- Ulykken påvirket naturlig nok alle som deltok under opptakene sterkt. Opptakene ble stanset en dag, mens de andre deltakerne fikk bearbeidet opplevelsen. Deretter kom de seg videre og løste nye oppgaver, forteller Medhus.

- Representativ

- Så du føler ikke at dere overdramatiserer og utnytter denne hendelsen for å skape blest om serien?

- Nei, traileren er representativ for det som kommer i neste episode. Det ville blitt feil å dempe ned det som skjedde, og i stedet fokusere mer på den påfølgende fotturen i fjellet, svarer Ingrid Medhus.

TVNorge opplevde for øvrig en bra start på «71 grader nord». Premièren oppnådde 342.000 seere i gjennomsnitt mellom klokken 20.30 og 22.00.

Powered by Labrador CMS